Eveniment

Bătrână călcată în picioare pentru 100 de lei

Pentru numai 100 de lei, o bătrână de 74 de ani, din Petroşani, a trecut prin momente cumplite, după ce un tânăr a intrat peste ea în casă şi a lovit-o cu pumnii şi picioarele.

Eliberat de la şcoala de corecţie

Tânărul de 17 ani o cunoştea pe femeie, care locuieşte în Petroşani, şi chiar se vizitaseră. În noaptea de vineri spre sâmbătă, însă, băiatul – proaspăt eliberat de la şcoala de corecţie, unde  a fost închis tot pentru tâlhărie – a pus în practică un plan diabolic. Însoţit de un alt prieten, tâlharul a profitat de faptul că bătrâna, care locuieşte la etajul I al unui bloc din cartierul Aeroport, a dormit cu geamul deschis. Şi, în timp ce prietenul său a rămas afară şi a ţinut „de şase”, adolescentul a  escaladat gratiile de la geamul de la parter, iar apoi s-a căţărat până la etajul I, unde victima locuia singură. Când s-a văzut în casă, a tăbărât cu pumnii şi cu picioarele pe biata femeie, care a avut noroc că un vecin a auzit ce se întâmplă şi a alertat poliţia.

Arestat pentru 19 zile

În scurt timp, cei doi au fost reţinuţi de poliţişti şi duşi la Parchet cu propunere de arestare. „Procurorii au decis ca tânărul care a rămas afară să fie cercetat în stare de libertate, iar cel care a intrat în casa victimei a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Constantin Stegărescu, adjunctul comandantului Poliţiei municipiului Petroşani. Magistraţii de la Judecătoria Petroşani au decis reţinerea făptaşului pentru 19 zile.
Dacă va fi găsit vinovat, adolescentul care a tâlhărit-o pe bătrâna de 74 de ani riscă să stea în închisoare până la 10 ani, după ce a furat din casa femeii 100 de lei şi cheile de la apartament. Victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio-facial, şi este internată la Secţia Neurologie. (C. Cosman)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.