ActualitateFlash

Bătălie pentru spălarea salopetelor minerilor

Carmen Cosman

Nici o licitaţie, fără contestaţie. Cam aşa stau lucrurile la Compania Naţională a Huilei, unde acum, se dă bătălia pentru serviciile de curăţenie şi spălare de echipament.

Licitaţia a fost contestată
O afacere foarte profitabilă, care depăşeşte suma de 2,3 milioane de euro, conform valorii estimative a contractului, ce va fi încheiat pe o perioadă de trei ani. Licitaţia a fost însă contestată de unul dintre participanţi la sfârşitul săptămânii trecute, aşa că atribuirea serviciilor mai are de aşteptat.
Potrivit reprezentanţilor CNH Petroşani, licitaţia a fost împărţită în două loturi: unul pentru serviciile de curăţenie, iar cel de-al doilea pentru spălarea de echipament. În ceea ce priveşte lotul pentru servicii de curăţenie, cinci firme şi-au disputat contractul, estimat la 5,5 milioane de lei noi, pentru o perioadă de trei ani, respectiv Euroserv Clean S.R.L. Bucureşti, Image S.R.L. Bucureşti, Romprest S.R.L. Bucureşti, Master Deep & Clean Bucureşti şi Agroaliment Vulcan. Cea mai bună ofertă a fost depusă de Euroserv Clean SRL, dar cei de la Master Deep s-au adresat CNSC chiar în ultima zi în care se puteau depune contestaţii. „Firma Master Deep Clean S.R.L. Bucureşti contestă licitaţia, argumentând că firma a cărei ofertă a fost considerată câştigătoare nu poate să presteze serviciile de curăţenie pentru CNH, cu personalul menţionat în listele depuse în documentaţii, pe motivul că acesta provine din alte zone de interes, decât cea a autorităţii contractante”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNH Petroşani, Oana Stoicuţa.

În final, instanţa va lămuri situaţia
În ceea ce priveşte serviciile de spălare de echipament, oferta câştigătoare aparţine SC Image SRL Bucureşti, care va primi în următorii trei ani cel puţin 3,73 milioane de lei, după ce a câştigat în faţa GTS S.R.L. Petroşani, Master Deep Clean S.R.L. Bucureşti şi Agroaliment S.R.L. Vulcan. Firma care a asigurat aceste servicii în ultimii trei ani este ROMPREST SRL  Bucureşti, dar aceasta a fost scoasă din cursă de contra-ofertanţi. Nu este singura licitaţie contestată la CNH Petroşani. Pe fondul valorilor generoase ale contractelor, majoritatea selecţiilor de oferte sunt însoţite de câte un scandal de acest gen, tranşat de cele mai multe ori în instanţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura