Băsescu a stricat, puţin, scenariul

14 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Editorial
S-a terminat şi ediţia 2009 a Serbărilor Naţionale de la Ţebea. A fost o ediţie aproape la fel ca toate celelalte, deşi ne aşteptam, date fiind apropiatele alegeri prezidenţiale, să fie mai „zbuciumată” decât precedentele ediţii. N-a fost să fie aşa, deoarece Traian Băsescu, preşedintele în funcţiune al României, şi candidat pentru un nou mandat, le-a tras clapa contracandidaţilor săi, neparticipând la „spectacolul” oficial – slujbă, depunere de coroane şi cuvântări în faţa mormântului Crăişorului Iancu.
Deci, în acest an, Traian Băsescu, deşi a venit la Ţebea, a stricat tipicul. Aşa că peremiştii lui Corneliu Vadim Tudor, masaţi în imediata vecinătate a mormântului lui Avram Iancu şi înarmaţi cu pancarte şi cartonaşe roşii, au cam rămas cu buzele umflate, neavând norocul să-l acopere cu huiduieli şi înjurături pe actualul preşedinte. Au încercat ei, peremiştii, să-şi verse năduful pe Mircea Geoană, dar acesta nu-i Băsescu, deci huiduielile şi fluierăturile au fost, cum s-ar spune, la jumătate de turaţie.
Nici tribunul Vadim – care de când a ajuns europarlamentar, parcă nu mai este atât de vitriolant – n-a prea tras cu tunul, cum ne obişnuise. Ba chiar, din când în când, a cam dat-o pe glume. Adevăru-i că nici nu prea avea ce face, deoarece adversarul său adevărat este Traian Băsescu, nu Mircea Geoană. Dar cum Băsescu a tras „chiulul” de la ceremonia oficială, Corneliu Vadim Tudor şi-a mai ţinut cartuşele în tolbă, gândindu-se, probabil, că nu-i cazul să-şi descarce toată muniţia doar în faţa lui Mircea Geoană. Mai ales că ea era pregătită pentru Traian Băsescu.
În rest, cum spuneam, nimic deosebit. Cei doi lideri de partid, dacă tot au venit la Ţebea, au purces la obişnuita baie de mulţime. O astfel de baie, dar mai scurtă, a făcut şi Gigi Becali, care a coborât cu elicopterul într-o tarla de cucuruz, a dat o tură printre oameni preţ de câteva minute, apoi s-a urcat iute în elicopter şi a plecat, probabil spre Mediaş, unde Steaua avea meci.
Nici venirea preşedintelui Băsescu n-a schimbat prea mult lucrurile. Însoţit de Prima doamnă, preşedintele a depus coroana de flori la Mormântul Crăişorului, sub blitz-urile aparatelor foto şi ale camerelor video, şi-a udat gorunul personal la rădăcină, apoi, după ce s-a îmbrăcat sport, a plecat prin prostime, strângând zeci de mâini, pozându-se cu oricine l-a solicitat, dând autografe şi râzând cu gura până la urechi. Deci, nimic nou şi la Traian Băsescu. Acelaşi scenariu, aceleaşi clişee. Bune pentru mulţumit prostimea şi adunat voturi. Pe care le-am văzut şi anul trecut şi acum doi ani şi pe care le vedem de vreo două luni, aproape zilnic, la televizor.
Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Inventatorul Birtok-Băneasă, sponsorizat de Primăria Deva

Implicarea MESAGERULUI HUNEDOREAN în rezolvarea problemelor comunităţii s-a soldat, din nou, cu o reuşită. Ca urmare a articolelor scrise de...

Plăteşti şi nu ai apă caldă

În această perioadă, în care sistemul de termoficare şi furnizare a apei calde menajere din Valea Jiului oricum şomează, societăţile...

Gura lumii

Vorbeşte lumea prin târg că, deşi independentul ...escu de la capitală nu şi-a anunţat oficial candidatura la preşedinţie, în teritoriu,...

Închide