Sport

BASCHET. Echipele naționale studențești, invitate la Jocurile Mondiale Universitare

Selecţionatele feminină şi mas­cu­lină de baschet ale României au fost invitate de Federaţia Internaţională a Sportului Universitar (FISU) să par­ticipe la întrecerile din cadrul Jo­curilor Mondiale Universitare de la Chengdu (China), în această vară.
Ultima dată când baschetul româ­nesc a fost reprezentat atât la mas­culin cât şi la feminin la Jocurile Mon­diale Universitare a fost în 1981, la competiția găzduită de Bucureşti. Atunci, fetele a cucerit medaliile de bronz, în vreme ce pe primele trepte ale podiumului s-au clasat URSS şi Statele Unite. Doi ani mai târziu, la Edmonton (Canada) s-a înregistrat cea mai mare performanţă a naţio­nalei feminine din istoria participărilor la Jocurile Mondiale Universitare, m­e­da­lie de argint, după finala pierdută în faţa Statelor Unite, 61-83. Ultima pre­zenţă a ”acvilelor” la Universiadă a fost acum trei ani, la ediţia de la Napoli, când au ocupat locul 11.
La masculin, după 1990, cea mai bună clasare a naţionalei masculine a fost locul 6, obţinut în 2013, la Kazan (Rusia), de echipa antrenată de Tudor Costescu, care includea jucători precum Rolland Torok, Iulian Orbeanu, Bogdan Ţîbîrnă, Vlad Negoiţescu, Adrian Guţoaia sau Cătălin Petrişor.
Universiada de la Chengdu se va desfăşura între 26 iunie şi 7 iulie 2022, eligibili fiind studenţi sau absolvenţi de facultate (care au absolvit în 2020 sau 2021), născuţi între 1 ianuarie 1996 şi 31 decembrie 2004. Com­pe­tiţia era programată iniţial anul trecut, însă a fost amânată cu un an, din cau­za pandemiei de Covid-19.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura