Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Se dau lupte grele într-o urbe mare din re­giunea cu lămpașe, un­de o grupare interlopă recurge la forță pentru a-și impune autoritatea. Gurile rele spun că in­divizii au pus sub stă­pâ­nire o întreagă regiune a urbei și-i asupresc la propriu pe locuitori. Au­toritățile competente să intervină ridică din umeri și motivează că n-au suficiente date, plân­geri ori alte probe cum că drepturile oamenilor sunt restrânse. Câr­co­tașii spun altceva, res­pec­tiv că purtătorii de epo­leți știu prea bine cine și ce face, dar nu in­tervin la ordin. Între li­derul interlopilor și șeful lor există o relație de ami­ciție, ba chiar de ru­denie, așa că este lim­pede de ce nu se iau mă­suri. Zvonarii susțin că interlopii urmăresc ca un candidat al lor să obțină cât mai multe vo­turi, că prima funcție a urbei este imposibil.

 

Daruri otrăvite împăr­țite alegătorilor din ves­tul regiunii cu lămpașe a județului nostru? Câr­co­tașii ne anunță că într-o urbe săracă au fost distribuite, în miez de noapte, mai multe pla­se cu daruri pentru alegători. Manevra nu e nouă, ba chiar a fost fo­losită la aproape fiecare scrutin, iar oamenii le așteaptă cu ardoare.
S-au învățat că primesc la patru ani o plasă cu bunătăți și chiar își condiționează votul. Pro­blema este că aju­toa­rele sunt expirate și chiar le pot pune să­nă­tatea în pericol, dar cine stă să verifice eticheta și termenul de garanție. Cârcotașii spun că așa se împușcă doi iepuri dintr-un foc. Candidatul care dă daruri își obține ceva voturi iar cei care au făcut pact cu el în­ca­sează bănuți frumoși, că multe articole date de pomană sunt de­șe­uri importate pentru a fi neutralizate.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura