Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii pe la colțuri că per­che­zițiile cu gunoaiele au fost și la o firmă care funcționează la noi în județ. Gurile rele sus­țin că doi angajați, o duduie și adjunctul ei au fost duși la audieri, în alt județ. Zvonerii au aflat după aceste ac­țiuni că duduia nu mai are mult timp pe sca­u­nul de șefă la firma respectivă. Chiar dacă nu au arestat pe ni­meni din județ, lu­crurile nu merg grozav la duduia noastră, care trebuie să spună adio jobului deținut în pre­zent. Cârcotașii șușo­tesc că aceasta nu e la prima abatere, iar șefii ei s-au cam săturat de modul în care ea con­duce afacerea de aici. Adică, mai simplu, îi va da un șut în dos, să se ducă pe unde va pu­tea.

 

Spun zvonerii prin târg că un directoraș din zona noastră se plimbă foarte des de când e pe fotoliul de șef. Prin străinătățuri, evident, că nu e el de Litoralul românesc sau alte locuri de pe la noi. Cică au aflat gurile rele că omul nostru, cu funcție și prin politică, sparge bani serioși aproape în fiecare zi. Respectivul dă și pe la păcănele, că, deh, e la modă, dar strică bani pe toate prostiile, că-i tre­buie, că nu-i tre­buie. Cârcotașii po­vestesc de zor că omul se laudă în stânga și-n dreapta că are bani
să-i întoarcă cu lopata, dar preferă să îi chel­tuie mai ușor, să nu dea de bănuit. De­gea­ba, spun zvonerii! Toate astea s-au aflat deja și gurile rele vor­besc despre bănetul său, obținut, evident, pe căi ilegale.