Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un ales local, care se dă mare justițiar, are și el belelele sale. Zvonerii au aflat că omul nostru are și a­mantă și nevastă, dar vrea să facă dreptate peste tot. Cum se spune, dacă nu ești curat, e mai bine să nu dai cu piatra în altci­ne­va. Dar, e greu și res­pectivul crede că nu se știe despre ce mai face el în viață. Pe lângă criticile aduse altora. Și se ascunde, susțin cârcotașii, spe­ri­os ca sitarul de pă­dure că i-ar afla cineva secretele. Uite că le-a aflat și acum gurile rele vor să po­ves­tească despre acest personaj, iar ase­mă­na­rea cu sitarul nu e în­tâmplătoare.

 

Spun zvonerii prin târg că o duduie care crede că taie și spân­zură printr-o primărie are zilele numărate și se vrea scoaterea ei din sistem prin ușa din dos. Cârcotașii au aflat și acum povestesc pe la colțuri că respectiva ține morțiș să rezolve anumite licitații, dar acum s-a aflat și șefii
i-au cerut să plece din instituție ca să nu vină scandalul peste ei. Acum, omul nostru nu știe ce să facă, să ple­ce și gata, sau să în­cerce să salveze pos­tul, evident și mica a­vere strânsă de când este în funcția cu pri­cina. Zvonerii anunță că urmăresc îndea­proa­pe cazul func­țio­narei care crede că pro­iectele primăriei sunt ale ei, nu ale ce­tățenilor.