Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Să nu-şi faci chip cioplit spune o povaţă, dar chiar acest lucru l-a făcut un rob dintr-o instituţie din sudul ju­deţului. Cârcotaşii spun că omul a vrut cu orice preţ să-şi imortalizeze șederea în instituție, așa că a ordonat să-i fie atârnat chipul în holul clădirii unde lu­crează. Bârfitorii spun că astfel a vrut să se asigure că toți cei care i se subordonează vor pricepe cine este ale­sul, dar și cine le dă pita zilnică. Zvonarii spun că omul ar avea ceva probleme la tăr­tăcuță întrucât a mai dispus ca vasalii săi, cei care i s-au opus, să fie mutați în spații de lucru minuscule, dar și să se ducă în fiecare dimineață la el cu un raport în care să-i mul­țumească pentru că-i mai lasă încă o zi să presteze în instituția bugetară.

 

S-a luat de cine nu trebuia şi acum are de tras. Gurile rele spun că un funcționar din regiunea cu lămpaşe s-a pus hotărât pe mafia care stăpâneşte sudul judeţului, doar că nu s-a gândit că se luptă cu o adevărată himeră. Dosarele sale se lasă cu ani grei de puşcărie pentru vino­vații cercetați de jus­ti­țiar. Zvonarii spun că in­divizii au încercat prin metode con­sa­crate să-l determine pe om să înceteze să­păturile, adică să-i propună șpagă. Cum n-au avut șanse de re­ușită, clanul a încercat și metoda șantajului.
I-au strecurat tot felul de ”șopârle” prin preaj­mă, dar nici așa n-a căzut în plasă. Acum se încearcă să i se fabrice un dosar în urma căruia șefii să-l mute disciplinar pe un­deva pe unde se agață harta-n cui.