BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

21 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

În capitala regiunii cu multe lămpaşe, mangli­torii au un stăpân care do­seşte toată producţia acestora. Gurile rele spun că la mahăr acasă este plin de bunuri pro­venite din jafuri şi chiar dacă informaţiile au ajuns şi la cei care ar tre­buit să intervină, aceştia se fac că nu văd şi nu aud. Dezinteresul lor este justificat prin faptul că, tăinuitorul care doseşte marfa furată, are o mare prie­tenie cu un şef din instituţia ce ar trebui să-l lege. Omul este protejat de cătuşe pentru că-i dă în vileag pe alţii, el fiind la curent cu tot ce se plă­nuieşte în lumea subte­rană a urbei. Bârfitorii mai spun că între cei doi au fost şi relaţii de afa­ceri pe vremea când şe­ful era un simplu tabla­giu. Cum prindea un cior­ditor, cică îl şi trimitea să ducă marfa la amicul lui, care se ocupa cu plasa­rea ei.

Zăngănitul de cătuşe încă răsună într-o circă vizitată de către băieţii de la anticorupţie în ur­mă vreo câţiva ani. Bâr­fitorii spun că nu peste multă vreme va mai că­dea un chipiu. Omul s-ar fi implicat activ în mu­şa­malizarea unui caz al cărui protagonist era un protejat de-al său. Tot cârcotaşii spun că pur­tă­torul de chipiu a fost plo­conit vreme îndelungată de către familia prote­jatului, iar când acesta a dat de greu, omul n-a intervenit la timp. Acest aspect i-ar fi deranjat pe aparţinători şi l-au de­nun­ţat. Problema este că pe lângă denunţul lor mai sunt adunate o valiză de probe de la alte ”învâr­teli” comise de către pur­tătorul de chipiu. Acestea ar fi fost furnizate anche­tatorilor de către un coleg de-al său, chiar şuperior dacă ne gândim bine. Co­legul a fost înlăturat de la comandă cu sprijinul ca­maradului şi n-a uitat acest lucru.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Alexandru Kelemen, director la Caritas Valea Jiului Pentru organizarea acţiunii caritabile “Un milion de stele”, în urma căreia sunt ajutaţii...

Protestatarii de pe bloc, amendaţi de instanţă

Doi bărbaţi din municipiul Vulcan, care au urcat pe un bloc de locuinţe, s-au automutilat şi au ameninţat că se...

Hoţ prins de un poliţist aflat în timpul liber

Poliţistul din Hunedoara l-a văzut pe suspect că a forţat uşa unei locuinţe şi şi-a chemat colegii în sprijin. Hoţul...

Închide