BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

4 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Regretă prostia făcută la alegerile recent înche­iate. S-ar zice că are mai multă minte, că-i dascăl şi for­mează specialişti, însă pare că nu-i prea is­cusit. Gurile rele spun des­pre un politician din su­dul jude­ţului că se vaită pe unde apucă de prostia făcută, că dacă ar fi gândit puţin, as­tăzi ar fi fost al doilea om al urbei. Leafa ar fi fost dublă faţă de cât primeşte ca dascăl şi avea şi alte avan­taje. Tot bârfitorii mai spun că omului i s-a oferit îna­inte de alegeri o mână întinsă de către cel care avea şansele cele mai mari, să facă o alianţă de susţi­ne­re şi apoi vor îm­părţi pu­terea. Omul s-a gândit că este idolatrizat de către alegătorii care nici măcar nu-l cunoşteau, ast­fel că a refuzat din start. Sigur de izbânda sa, indivi­dul nici măcar pe lista de aleşi locali nu s-a trecut. După cum era de aş­tep­tat a pierdut fără drept de apel alegerile. A fost cu­prins de ciudă când a vă­zut că toate calculele îl dă­deau pe funcţia de secund dacă ar fi fost cu capul pe umeri şi accep­ta înţele­gerea.

Nu se lecuiesc şi pace! După ţepele cu maşini de cusut, cu oale şi alte ti­ni­chele, schimbul banilor ori alte metode de escro­cat, băieţii puşi pe căpă­tu­ială au luat avânt cu în­şe­lă­ciunile cu locuri de muncă. Nu fac mulţi bani de pe vic­timă, dar au mii de prostiţi şi se adună. Gurile rele spun că ul­tima lovitură s-a dat în re­giunea cu lăm­paşe, iar câteva sute de cre­duli s-au dus buluc la bănci pen­tru a plăti câte 5-6 sute de lei pentru perfec­ta­rea actelor. Miza pusă la bătaie de escroci era le­gată de locuri de mun­că peste hotare, cu pre­că­dere în Germania, la su­prave­gheat prin maga­zine, pe leafă lunară de 3000 de euro, de parcă neamţul n-ar fi vrut să se ”murdă­reas­că” pe mâni plimbându-se printre raf­turi. Cum nu era de sapă şi rupt spinarea, au fost mulţi care s-au gân­dit că e afacerea vieţii lor, doar că în loc de plecare au aflat că au rămas fără banii daţi şi că e o escro­cherie. Bârfitorii spun că ţeparii au şi dispărut după ”campania” de angajări, iar cei abilitaţi să dea de urma lor au o misiune ex­trem de dificilă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Au prins doi dintr-un foc

Poliţiştii din Haţeg au oprit pentru control o autoutilitară care se deplasa pe D.C. 83, în localitatea Nălaţ Vad, iar...

Carambol provocat de un hunedorean în Tulcea

Accidentul rutier provocat de şoferul de 46 de ani, din judeţul Hunedoara, a avut loc pe DN 22 - E...

S-a răzbunat pe fosta soţie şi a ajuns în arest

Individul nu avea voie să se apropie de fos­ta nevastă, dar se afla şi sub control judiciar când a comis...

Închide