Actualitate

Bărbatul care s-a rătăcit prin Retezat, găsit mort

Bărbatul de 58 de ani, care s-a rătăcit în urmă cu o zi în Masivul Retezat, a fost găsit decedat, ieri, de echipele Salvamont trimise în cău­tarea lui, în zona Porţile Închise, într-un loc abrupt şi stâncos.
„Victima a căzut într-o zonă abruptă, cu pereţi de piatră, aproape o sută de metri. Apreciem că decesul turistului a fost unul instantaneu”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Bărbatul se îndrepta, marţi după-amiază, spre Lacul Bucura şi a ieşit de pe traseul marcat spunându-le celor doi copii ai săi, care îl însoţeau, că se va deplasa pe o scurtătură. Pentru că nu a ajuns la locul de campare de la Lacul Bucura, rudele sale au cerut ajutorul salvamontiştilor.
Aceştia şi-au început misiunea marţi după-amiază şi au continuat aproape toată noaptea, căutările echipelor de la punctele de permanenţă Pietrele, Bucura şi Poiana Pelegii desfăşurându-se în căldarea superioară a Văii Galeş. Operaţiunea a fost reluată miercuri dimineaţa, salvamontiştii folosindu-se inclusiv de o dronă pe care o au în dotare. (A.N.)