Bărbatul bătut de poliţişti – peste o lună de îngrijiri medicale

Maximilian Gânju

Bărbatul de 31 de ani din localitatea Uricani, ajuns în spital cu maxilarul fracturat, dar şi cu alte răni, după ce a fost bătut crunt de poliţiştii din localitate, are nevoie de 35 până la 40 de zile de îngrijiri medicale. Legiştii din Deva pun însă o condiţie: să nu apară complicaţii, altfel, perioada de însănătoşire se prelungeşte.

„Vor să-i scoată basma curată”
Costel Stroe, cel bătut de poliţişti, a mers ieri la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara pentru a-şi scoate certificatul medico-legal, care atestă că a fost victima unei agresiuni. Medicii legişti de la Deva au concluzionat în urma examinării victimei, că rănile au fost produse cu un corp dur, ceea ce ar susţine şi afirmaţiile bărbatului, cum că a fost dat de nenumărate ori cu capul de o masă aflată într-o cameră de anchetă a Poliţiei Uricani. „Am fost pentru a scoate certificatul ca să-l pot depune la dosarul de cercetare al procurorilor din Alba. O copie legalizată o voi trimite şi Corpului de Control de la Interne pentru că îmi este teamă că adevărul nu va ieşi la lumină şi vinovaţii nu vor fi traşi la răspundere”, a spus bărbatul. Acesta susţine că are suficiente indicii că ancheta internă derulată la nivel de IPJ îi va scăpa pe poliţiştii bătăuşi. „Ofiţerul care se ocupă de ancheta internă e de la Petroşani. A chemat-o pe mama ca să-i reproşeze că a sunat la 112, să o întrebe de ce am abandonat un TIR, alte lucruri decât cele legate de anchetă. Mama s-a dus cu pozele în care se vede că am fost bătut şi cu plângerea, însă dânsul le-a aruncat pe un birou şi a zis că de ele se ocupă mai târziu”, susţine Stroe.

„Ăştia bat oamenii fără nici o teamă”
Pentru a justifica agresiunea asupra bărbatului, surse din Poliţia Uricani ne-au transmis că Stroe este vinovat de abandonarea unui TIR cu marfă la graniţa dintre două state europene, bărbatul fiind şofer de meserie. Numai că, în februarie a.c., Judecătoria Petroşani a dat o soluţie definitivă, iar Stroe a fost amendat pentru neglijenţă în serviciu. Cum nu poate fi sancţionat de două ori pentru aceeaşi faptă, interesul poliţiştilor este nejustificat. „Tot de TIR-ul acela se interesa şi ofiţerul de la Petroşani, nu de ce am fost eu bătut. Eu nu mă las şi voi merge până la ministru, pentru a vedea ce mi-au făcut nişte poliţişti din subordinea lui. Aceia nu sunt poliţişti, nici miliţieni, chiar dacă ameninţă că în Uricaniei ei fac legea. Miliţienii băteau măcar fără să se vadă, ăştia n-au nici o grijă”, spune victima.

„M-au nenorocit pe viaţă”
Pentru că a fost operat după ce bătăuşii i-au rup maxilarul, bărbatul este nevoit să se hrănească doar cu alimente lichide. În plus, pentru a-şi putea deschide gura, mai are nevoie de tratamente costisitoare. „Am fost operat la Timişoara, nu pot deschide de tot gura şi ar trebui să merg la Tg. Mureş, pentru alte intervenţii chirurgicale. Nu am bani şi nu ştiu ce o să fac. M-au nenorocit pe viaţă”, a precizat bărbatul.
În data de opt august, Costel Stroe susţine că a fost bătut ore în şir în sediul Poliţiei Uricani, pentru că a vrut să-şi reclame un vecin. Ofiţerul de serviciu n-a vrut să-i primească reclamaţia pe motiv că şeful de Poliţie este în concediu, bărbatul a vociferat şi câţiva poliţişti au considerat că este ultraj şi i-au aplicat o corecţie soră cu moartea.

One thought on “Bărbatul bătut de poliţişti – peste o lună de îngrijiri medicale

  • 21 august 2012 la 8:02
    Permalink

    Rahatii astia, aceste asa zise organe, debili mintali care nu stim cum promoveaza examenele psihologice, zilnic bat pana nenorocesc oameni, ucid, violeaza, se sinucid, fac tot felul de afaceri ilegale, protejeaza mafia si rezolva dosare la comanda.. cum sa mai incredere in acesr sistem? cum mai poti avea incredere in dreptate?
    Sistemul trebuie schimbat din temelii si tractoristii care au ajuns cum au ajuns in politie trebuie inlocuiti cu profesonisti bine pregatiti si verificati nu doar pe hartie dpdv psihologic fratilor ca altfel ne facem de ras in toata lumea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Sântãmãria-Orlea: zona ne avantajeazã!

Primarul din Sântămăria-Orlea, Ioan Dumitru Oprean (foto), spune că potenţialul oferit de Ţara Haţegului ar trebui exploatat mai mult decât...

Lions Club Anglia şi bucuria de a dărui copilărie

În perioada 11 - 20 august 2012 o parte din copiii aflaţi cu măsură de protecţie în centrele rezidenţiale subordonate...

Neorepublicanii mai rumegă dacă participă la alianţa de centru-dreapta

Dezbaterile celor din Partidul Noua Republică, pentru formarea unei alianţe electorale de centru-dreapta împreună cu cei de la PDL şi...

Închide