Actualitate

Bărbat din Deva – păgubit după ce a lăsat cheile mașinii la îndemâna copilului

Pentru hoți a fost ca o invitație la furt greșeala făcută de păgubit, iar an­chetatorii n-au putut să-i des­co­pe­re și să-i cerceteze.
Aceștia au furat în câteva secunde bunuri în valoare de 1.500 de lei, după ce au observat că portbagajul mașinii deveanului era deschis. Copilul său se jucase cu telecomanda mașinii. Hoții
s-au servit din portbagajul autoturis­mu­lui cu două truse conținând scule me­ca­nice, creând un prejudiciu în valoare totală de 1.500 lei. Polițiștii au făcut cercetarea și au constatat că yala por­tierei portbagajului a fost nefunc­țio­nală, activarea sistemului de închidere fiind acționat electronic din tele­co­man­dă. De asemenea, nu au fost iden­tificate urme de răvășire sau amprente în incinta portbagajului ori în restul autoturismului și nici alte probe. Băr­ba­tul a crezut că furtul a fost surprins de camerele de supraveghere de la o instituției din vecinătate, dar n-a avut noroc. Polițiștii au cerut imaginile însă sistemul de stocare era nefuncțional. Așa că procurorul de caz a văzut că organele de urmărire penală se află în im­posibilitate obiectivă să ad­mi­nis­treze alte probe care să fie apte să con­ducă la aflarea adevărului și a propus soluția de renunțare la urmărirea pe­nală. (M.Gânju)