Banii sunt bine drămuiţi şi la Rapoltu Mare

25 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 octavian roman primar rapolt(35)Magdalena Şerban

Primarul comunei Rapoltu Mare, Octavian Roman (foto), spune că pentru 2015, prioritar pentru actul administrativ sunt continuarea investiţiilor demarate şi accesarea unor noi proiecte menite să asigure un pas înainte în dezvoltarea comunei. Actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) este programată tot pentru anul curent, partea financiară pentru acest demers urmând să fie suportată din visteria locală şi însumând aproximativ 140.000 de lei.

S-au aprobat lucrările din 2015
„Pentru închiderea deponeului de la Măgura Uroiului, program dezvoltat prin ADI Deşeuri, trebuie să asigurăm o cofinanţare de circa 175.000 de lei, iar în cazul reabilitării căminului cultural din Boiu, câştigat pe fonduri europene prin Grupul de Acţiune Locală Sargeţia, jumătate din valoarea totală a investiţiei, care e de peste 400.000 de lei, reprezintă cheltuieli neeligibile şi trebuie să le suportăm din bugetul local. Totodată, modernizarea drumului comunal DC 40 Folt, accesată tot prin GAL (peste 400.000 de lei), ne obligă la asigurarea unui procent de 50 la sută din suma totală. Tot cu bani de la bugetul propriu mai vrem să achiziţionăm un spaţiu în Rapoltu Mare, pentru construcţia unei capele şi să demarăm studiul de fezabilitate necesar construcţiei unei case mortuare şi în localitatea Bobâlna. Mai trebuie spus că pentru 2015 am prevăzut în cadrul bugetului alocat investiţiilor, fonduri pentru continuarea acţiunilor aferente Legii nr. 18, plus resursele financiare necesare unor lucrări de decolmatare în satele Boiu şi Rapolţel. Dacă situaţia economică ne va permite, vrem să implementăm şi un sistem de încălzire centrală la căminul cultural din Rapolt”, a arătat primarul Octavian Roman. Cât priveşte alocările de la bugetul de stat pentru anul curent, acesta a precizat că nici nu trag în jos planul de investiţii, dar nici nu fac minuni, considerându-le acceptabile.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
CFR ar vrea un investitor pentru linia Subcetate -Haţeg

CFR a scos la licitaţie mai multe rute pe care n-a mai trecut un tren de ani de zile. Exemplu...

Spectacolul de Dragobete s-a lăsat cu o cerere în căsătorie

Marţi, la Teatrul de Artă din Deva s-a cântat în dulcele glas al iubirii. Cu prilejul zilei de 24 februarie,...

Google blochează paginile cu viruşi

Compania Google a decis să îmbunătăţească protecţia utilizatorilor propriului browser şi au implementat de curând modificări în Chrome, astfel încât...

Închide