Banii „vorbesc” şi-n fotbalul mic

Ciprian Marinuţ

Silva Miracol Hărău şi Cetate Răchitova, liderele celor două serii ale Ligii a V-a, au ca principal motor al rezultatelor foarte bune sprijinul autorităţilor locale pentru baza sportivă şi atragerea de sponsori. În plus, există şi unele „prime de joc” cu care se atrag la echipă fotbalişti ce au activat la ligile superioare.
O „Cetate” blindată cu pasiune
Cetate Răchitova, prima clasată în Seria 1, beneficiază de implicarea sută la sută a primarului Eugen Băiconi. Motivat de dragostea pentru sportul rege, de prezenţa băieţilor săi în lotul echipei, dar şi de dorinţa comunităţii de a avea o echipă competitivă, primarul a asigurat sprijin financiar şi moral grupării. „Cheltuielile cu deplasările, echipamentul şi arbitrajul sunt suportate de la bugetul local. Am găsit şi un sponsor privat, care mai dă prime din când în când şi câte o masă jucătorilor. Emanuel Băiconi, băiatul meu cel mare, e căpitan şi antrenor, iar mezinul Andrei e şi el titular. Un procent de 90 la sută din componenţii lotului sunt din comună, aşa că avem doar trei „stranieri”, respectiv Sălăşan, Bîhu şi Robert Ştef”, a spus Eugen Băiconi.
Cu astfel de susţinere şi mobilizare, Cetate Răchitova este neînvinsă în primele 10 etape. Trupa din Răchitova a avut un start perfect cu victorii pe linie în primele cinci etape, iar în ultimele cinci runde, au urmat două meciuri câştigate şi trei egaluri. Două dintre remize au fost pe teren propriu cu Sargeţia Bretea (etapa 6) şi Dacia Boşorod (etapa 9), iar una în deplasare, chiar în etapa de la finalul săptămânii trecute, cu Agrocompany Băcia.
Miracol, „marca” Hărău
Silva Miracol Hărău, lidera din Seria 2, are parte cam de acelaşi tratament din partea autorităţilor locale ale comunei Hărău, graţie viceprimarului Lucian Albu. „Consiliul Local s-a implicat în amenajarea şi modernizarea bazei sportive a echipei. Tot de la bugetul local sunt suportate şi cheltuielile cu deplasările, echipamentul şi arbitrajul. În plus, jucătorii beneficiază şi de prime, asigurate de sponsori privaţi, atraşi lângă echipă tot cu implicarea autorităţilor locale”, a spus Lucian Albu.
Silva Miracol Hărău a câştigat şi anul trecut seria sa în Liga a V-a, însă a amânat promovarea până la finalizarea bazei sportive. „Jucăm şi în acest campionat cu obiectivul de a câştiga întrecerea. Până la vară, se va finaliza şi construcţia vestiarelor la baza sportivă, iar atunci, vom putea promova în Liga a IV-a”, a precizat Lucian Albu. Echipa este antrenată de experimentatul Carol Gal şi are în lot mulţi jucători cu ştiinţa jocului, care au activat la echipele simeriene CFR şi Olimpic, precum Popovici, Buta, Mihăiescu, Moţ sau Giurasă. În etapa de duminică, Silva a dispus cu 3-0 de codaşa Santos Boz şi aşteaptă cu încredere duelul din ultima rundă (peste două săptămâni) cu ocupanta locului doi, Unirea Veţel. Silva Miracol Hărău este singura echipă din Liga a V-a care are o pagină web proprie, destul de bine pusă la punct.

One thought on “Banii „vorbesc” şi-n fotbalul mic

  • 16 noiembrie 2011 la 13:28
    Legătură permanentă

    pagina echipei Silva Miracol Harau , nu a mai fost actualizata fiindca momentan se lucreaza la un site nou , total schimbat !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.