Comunitate

Bani cu ţârâita, dar buni şi ăia

Nicolle Ebner

Primarul comunei Şoimuş se numără printre puţinii edili şefi fericiţi că mai primesc bani de la guvern, pentru continuarea unor investiţii începute. Prin urmare, cum a dat soarele, a şi reluat lucrările la noua şcoală generală din localitatea reşedinţă de comună.

Şcoală nouă şi sală de sport la Bălata

„Am mai primit, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, 1,250 miliarde de lei vechi de la Ministerul Educaţiei pentru continuarea construcţiei la şcoala nouă din Şoimuş. Valoarea totală a construcţiei este de 38 de miliarde de lei vechi, iar cu tot cu dotare, valoarea proiectului se ridică la suma de 64 de miliarde de lei vechi. Finanţarea a fost aprobată prin hotărâre de guvern, dar banii sunt doar pe hârtie, că de venit, nu prea vin. Tot cu ţârâita. Abia am reuşit să ridicăm fundaţia. Să vedem ce putem face cu banii primiţi zilele trecute”, spune primarul comunei Şoimuş, Dorel Logojan (foto). Tergiversarea plăţilor nu l-a descurajat pe edilul şef al comunei, aşa că a făcut proiecte şi pe alte axe de finanţare. „Am mai depus un proiect pentru construirea unei săli de sport în satul Bălata, cu finanţare de la guvern. Aici se vor desfăşura toate activităţile sportive de pe raza comunei. Nu este exclus, dacă proiectul va fi declarat eligibil, să înfiinţăm şi o echipă de fotbal de sală. Să vedem care va fi răspunsul”, mai spune primarul.

Probleme cu birocraţia şi contestaţiile

Dacă perspectiva pare destul de promiţătoare, prezentul îi cam umbreşte primarului bucuria reuşitelor. „Avem, încă de anul trecut, un proiect câştigat pe măsura 3.2.2, pentru introducerea canalizării pe strada Vesca, din Şoimuş şi în loc să lucrăm, o ţinem din contestaţie în contestaţie. A fost contestată firma desemnată să realizeze studiul de fezabilitate şi după ce am trecut de această etapă, a fost contestat şi rezultatul licitaţiei pentru alegerea constructorului. Este un proiect integrat în valoare totală de 92 de miliarde de lei vechi şi am fost nevoit să prelungesc termenul de implementare de două ori. Degeaba ne tot lăudăm că facem proiecte, că ne blocăm. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar sunt dezamăgit că şi mediul de afaceri, pe lângă birocraţie, pune piedici dezvoltării zonelor rurale”, mai spune primarul Dorel Logojan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura