Bani buni, la zile grele

  Nicoleta Popa

După ce primarii PDL au primit de la Guvernul României fonduri pentru cheltuielile din ultimul trimestru al anului 2009, a venit şi rândul edililor PNL şi PSD să beneficieze de bani.
Astfel, în şedinţa Consiliului Judeţean de vineri, consilierii au aprobat alocarea sumei de 1.948.000 de lei unor unităţi administrativ teritoriale din judeţul Hunedoara. Banii alocaţi provin din fondul de rezervă al CJ Hunedoara. Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, spune că a împărţit banii între toate primăriile din judeţ care au avut nevoie de suplimentări de fonduri. Spre exemplu, pentru oraşul Călan a fost aprobată alocarea sumei de 110.000 de lei, pentru realizarea proiectului „Priză de apă şi baraj Crişeni”, acesta asigurând debitul de apă necesar bunei funcţionări a staţiei de epurare din comuna Băcia, uzinei de apă Batiz, conservării florei şi faunei din Parcul Dendrologic Simeria, precum şi protecţie pentru podul de peste râul Strei.

Bani pentru şcoli
Consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 250.000 de lei Centrului de Pedagogie Curativă Simeria. Directorul acestei instituţii a solicitat suplimentarea bugetului pentru plata salariilor. De asemenea, bugetul Şcolii Speciale Păclişa a fost suplimentat cu 75.000 de lei pentru plata salariilor, dar şi a contribuţiilor de asigurări sociale de stat şi de sănătate, sume neprevăzute la începutul anului. Conducerea Şcolii Generale I.G. Duca din Petroşani a solicitat suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2009 cu 75.000 de lei, sumă aprobată vineri de aleşii judeţeni. Creşterea sumei necesare acestei şcoli se datorează modificării gradelor didactice în urma examenelor de definitivat, trecerea în altă tranşă de vechime, creşterea numărului de profesori plătiţi cu ora şi suplinirea unor cadre didactice de către profesori cu grad didactic superior.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.