Bandă de spărgători minori, prinsă în flagrant de poliţişti

11 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

În ciuda faptului că sunt prinşi de poliţişti, iar procurorii îi pun sub acuzare, minorii au parte de legi care-i protejează. Această protecţie ar trebui să-i reintegreze în societate. Nu se întâmplă aşa şi cei mai mulţi minori se reîntorc la furat.

Este şi cazul unei bande de spărgători formată din patru copii, printre ei şi un adolescent de 17 ani. Gruparea a dat spargere după spargere. Poliţiştii i-au prins în flagrant, chiar în timp ce încercau să comită o infracţiune de furt. Minorii forţau uşa de acces a unui magazin din Lupeni, cu intenţia de a sustrage bunuri. Cei patru au vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, iar asupra lor au fost găsite mai multe bunuri furate.
Anchetatorii au stabilit că, în noaptea de luni spre marţi, au spart un autoturism parcat şi au sustras mai multe bunuri (patru încărcătoare, două lanterne, patru stick-uri de memorie, un dispozitiv GPS). În cursul aceleiaşi nopţi, minorii, cu ajutorul unor chei potrivite, au reuşit să pătrundă în interiorul unui alt autoturism, de unde au sustras o pereche de mănuşi, un card de memorie şi o mini-boxă portabilă. Apoi au forţat geamul unei autoutilitare, din care au sustras un casetofon, după care au spart geamul altui autoturism, iar din interiorul acestuia au furat 15 lei. Tot prin spargerea geamului, copiii au furat dintr-o altă maşină mărunţişul găsit, adică monezi de 10 bani (însumând circa 7 lei). Tupeul minorilor i-a uluit pe poliţişti, după ce aceştia au aflat că au forţat şi jaluzelele unui apartament situat la parter, cu intenţia de intra în locuinţă şi a fura. S-au speriat totuşi după ce au văzut că proprietarul este acasă şi au fugit.
Potrivit IPJ Hunedoara, bunurile sustrase, găsite asupra minorilor, vor fi restituite păgubiţilor, iar tinerii sunt cercetaţi pentru furt calificat şi tentativă la furt calificat.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Elevi jefuiţi de doi colegi

Incidentul a avut loc în municipiul Orăştie, la o şcoală generală, iar furtul a fost anunţat de un angajat al...

Judecata în dosarul fraţilor Gărdean s-a încheiat

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au rămas în pronunţare, în dosarul în care afaceriştii hunedoreni sunt acuzaţi de dare de mită. Soluţia...

Hoţii săltaţi de mascaţi la Petroşani, băgaţi la închisoare

Doi tineri sunt acuzaţi de furt calificat şi au fost trimişi în judecată de magistraţii din Caransebeş, pentru o spargere...

Închide