Comunitate

Balșa: Mare târg, de Sânziene

Magdalena Șerban

După cum a promis, primarul din Balșa, Traian Felician Jude (foto), va reînvia tradiția târgurilor și a pie­țelor agri­cole, în ideea de a ține co­mu­nitatea unită, a le da oamenilor o posibilitate de socializare și toto­dată de a le creea fermierilor cadrul optim să ia pulsul pieței. Așa că, de Sânziene, sunteți așteptați la negoț.

Pe alese
„Din păcate, din cauza bolilor în­registrate în ultima vreme, segmentul veterinar are de suferit, iar comer­cia­lizarea animalelor rămâne interzisă până la noi reglementări, dar cu siguranță că cei pasionați de târguri vor reuși să înlocuiască acest in­conve­nient cu o mică bucurie, având de unde să aleagă, mai cu seamă că evenimentul se desășoară într-o zi mar­cată în calendarul creștin orto­dox. După cum se cunoaște, în popor, Sânzienele sau Drăgaica sunt cele­brate în fiecare an, pe 24 iunie. Coincid, ca dată, cu Sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul. Prin urmare, nici că se poate mai bine. Omul nu muncește la câmp, în gos­podărie sau pe unde are de lucru de obicei, având timp liber de consumat. Copiii se vor putea înfrupta din turta dulce, vata pe băț și vor admira diverse jucărioare, în timp ce adulții pot savura un mic, o bere, vestiții virșlii, iar sfera de interes se poate lărgi până la unelte ce servesc traiului de zi cu zi, chiar elemente de vesti­mentație și multe altele.
Lumea știe că în anii trecuți, înainte de a veni valul de îmbolnăviri, se ți­neau astfel de piețe și în alte zile de sărbătoare, așa cum sunt Buna Vestire ori Adormirea Maicii Domnului, iar de prin anii 2000, de când am ajuns în cadrul admi­nis­trației publice, inclusiv de Constantin și Elena. Dar a fost un ordin care le-a interzis în toată țara. Încet, încet, le readucem în actualitate pentru că nu ne dorim ca tradițiile și obiceiurile din zonă să dispară. Vă așteptăm cu mare drag să petrecem câteva ore în spiritul local de odinioară”, a fost invitația lansată de Traian Felician Jude, primarul din Balşa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.