FlashPolitica si administratie

Balint a scăpat de dosarul penal!

Sorina Popa

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, Tiberiu Balint (foto), a scăpat de urmărirea penală, magistrații de la Curtea de Apel Alba admițând acordul său de recunoaș­te­re a vinovăției de luare de mită.

2 ani și 6 luni cu suspendare
„Admite apelurile formulate de Par­chetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpatul Balint Tiberiu îm­po­triva Sentinţei penale nr. 34/26.04.2022 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosarul nr. 646/97/2022. Desfiinţează sentinţa penală atacată sub aspectul modului de soluţionare a sesizării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Alba Iulia cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei din data de 04.03.2022 încheiat cu inculpatul Balint Tiberiu Ioan în dosarul penal nr. 173/P/2013 şi procedând la o nouă soluţionare a cauzei. Admite în totalitate acordul de recunoaștere a vinovăției din data de 04.03.2022 emis în dosarul penal nr.173/P/2013 încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia cu inculpatul Balint Tiberiu Ioan-cercetat sub aspectul săvârşirii in­fracţiunii de luare de mită şi în con­se­cinţă con­damnă inculpatul Balint Tiberiu Ioan la pe­deapsa de 2 ani și 6 luni închisoare pen­tru să­vâr­și­rea in­frac­­țiunii de lu­are de mită. Dispune sus­­pen­da­rea exe­cu­tării pedepsei sub su­pra­ve­ghere, a pe­depsei prin­ci­pale de 2 ani și 6 luni închisoare pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni”, se arată în decizia, pe scurt a ma­gistraților de la Curtea de Apel Alba Iulia, aceasta fiind definitivă.

Au casat dosarul
În aceste condiții, Balint a scăpat de dosarul penal și va trebui să respecte niște condiții impuse și, de asemenea,
i se interzic anumite drepturi pentru câțiva ani.
Important este că s-a încheiat do­sarul penal al său, pentru luare de mită, după ce el a recunoscut fapta.
O informație extrem de importantă este că dosarul în care a fost cercetat fostul președinte al Consiliului Ju­de­țean Hunedoara, Mircea Moloț, dar și alte persoane, a fost, se pare, casat.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura