Băiţa: Bilanţ pozitiv, la final de an

18 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Se aud colinde dinspre Băiţa, cei mici primesc daruri, iar la primărie se fac ultimele calcule bugetare. Totul e pe plus.

„Dăm pachete de Crăciun şi în acest an, circa 220, în cadrul serbărilor şcolare. Avem unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar la Hărţăgani şi la Băiţa. Totul e susţinut din bugetul local şi au fost vizaţi copiii până în 14 ani. De asemenea, de la Crucea Roşie, 40 de daruri au fost destinate copiilor mai săraci de la noi din comună, iar la azil merg 10 cadouri. Este un ajutor binevenit, pentru care vreau să le mulţumesc acelor oameni cu suflet bun”, a afirmat Damian Diniş (foto), primarul comunei Băiţa.
Acesta mai anunţă că taxele şi impozitele nu vor fi majorate în 2019, însă se impune actualizarea lor la rata inflaţiei, conform legii. Cât priveşte satisfacţiile administrative ale anului ce urmează să se încheie, una dintre ele este câştigarea a două proiecte mari de investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II (PNDL). Primul are ca obiectiv extinderea, modernizarea şi dotarea şcolii gimnaziale din satul Băiţa, iar al doilea urmăreşte modernizarea infrastructurii rutiere. În paralel, banii europeni accesaţi prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Zarandului” vor asigura construirea unui sediu nou pentru pompierii din comună şi, totodată, reabilitarea terenului de fotbal cu gazon sintetic, aflat în localitatea principală. Alte fonduri externe obţinute prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au ca scop modernizarea căminului cultural din Băiţa. „Cofinanţările şi cheltuielile stabilite a fi nedecontabile (avize, studii de fezabilitate etc) s-au onorat din alocările bugetare pe 2018, deci răsuflăm uşuraţi la anul. PNDL-ul ne-a adus investiţii de circa 6.000.000 de lei, iar finanţările de la UE ajung la aproximativ 200.000 de euro. Bilanţ bun, cred eu”, a concluzionat primarul.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Geoagiu: taxele şi impozitele locale nu se majorează în 2019

Conducerea administrativă a oraşului Geoagiu a decis să nu mărească dările locale în 2019, expunerea de motive a primarului fiind...

Mii de hunedoreni, în beznă de 3 zile

Mii de hunedoreni stau în beznă de câteva zile, iar cei de la Enel nu reuşesc să repare stricăciunile provocate...

Sistemul integrat al deşeurilor, funcţional din 28 decembrie

Cei de la ADI Deşeuri Hunedoara au reuşit să ducă la bun sfârşit toate contractele cu noii operatori de salubritate...

Închide