Băeşu crede încă în promovare

Cristina Ghenea

Portarul echipei FC Hunedoara, Mihai Rareş Băeşu (foto) (născut la 07. 11. 1987), a început să joace fotbal din copilărie. În timp ce părinţii lui ştiau că merge la cursurile de tenis, cel care mai târziu avea să ajungă portar, chiulea, jucând fotbal pe un teren din stadionul oraşului. Când s-a apucat serios de fotbal, juca pe postul de atacant, iar după un an, şi-a descoperit pasiunea pentru apărarea porţii. A  jucat la echipa juniorilor de la Corvinul, până la 18 ani, când a plecat la formaţia satelit a Poli Timişoara, din care a făcut parte doi ani şi jumătate. Din vara anului 2009, Rareş este portar la FC Hunedoara.
Cum explici înfrângerile din ultimele două etape? Unde a fost greşeala şi a cui?
Nu ştiu ce s-a întâmplat, cum de a scăzut atât de mult nivelul jocului. La Beiuş, echipa a evoluat bine, însă apoi, a decăzut.
Ce măsuri crezi că ar trebui să ia antrenorul şi conducerea clubului, pentru a redresa situaţia?
Cu siguranţă, ei ştiu cum să motiveze echipa, au experienţă. Jucătorii trebuie să nu se lase demoralizaţi.
Crezi că FC Hunedoara mai are vreo şansă la promovare, acum, când este la nouă puncte distanţă de liderul Luceafărul Oradea?
Şanse matematice mai sunt, cel puţin 50 la sută. Noi sperăm că vom reuşi şi ne propunem să luptăm pentru această promovare, chiar dacă şansele s-au micşorat.
Care este viziunea ta asupra meciului cu FC Timişoara II? Există riscul să ne lovim de încă un eşec?
Nu vreau să fiu pesimist. Sperăm să ieşim învingători de pe teren.
Consideri că rolul unui portar este mai uşor sau mai greu decât al unui jucător de câmp?
În general, lumea are impresia că postul de portar este mai uşor, deoarece el nu trebuie să alerge. Însă, postul cere foarte multă atenţie, iar greşelile unui portar sunt întotdeauna mai uşor sesizate şi mai repede condamnate.
Care este mesajul tău pentru suporteri şi galerie?
Le mulţumesc tuturor pentru prezenţa la stadion. Celor din galerie le mulţumesc pentru că ne însoţesc în deplasări, şi sper că şi de acum înainte vor fi prezenţi să ne susţină.
Interviul apare şi pe site-ul www.corvinul1921.ro

One thought on “Băeşu crede încă în promovare

  • 25 martie 2011 la 13:30
    Legătură permanentă

    …da l-ati gasit pe asta mare portar sa ne spuna despre performantele lui…(care ???)si pe duduia asta de reporterita care pune intrebari idioate…mai bine il intreba pe tas-o cit a decartat si inca decarteaza ca sa-l tina Petcu in poarta….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.