Actualitate

Badantă din Italia, milionară după moartea bătrânului pe care l-a îngrijit. Testamentul, atacat în instanță

O badantă din Italia a avut parte de un noroc chior. Femeia a în­grijit un om de afaceri, iar după moartea acestuia, ea a fost sin­gura moștenitoare prin testa­ment. Badanta a moștenit un apar­tament extrem de scump.

Afectat de demență
Antea Placida Retta, o îngri­ji­toare italiancă în vârstă de 57 de ani, a fost trimisă în judecată după ce a rezultat că este unica moș­te­nitoare prin testament a unui om de afaceri foarte bogat. Mario Di Carlo, bogătașul de care avea grijă femeia, a decedat în 2017 la vârsta de 90 de ani. La vremea aceea, badanta era deja proprietara unui apartament în valoare de peste 2 milioane de euro, situat în centrul vechi al Romei, pe care afaceristul l-a trecut pe numele acesteia când el încă trăia. Nepoții bărbatului au dat-o în judecată pe femeia care este acuzată acum că a profitat de momentele de vulnerabilitate ale milionarului italian, afectat de de­mență senilă. Sub aceeași acu­za­ție este judecat și șoferul lui Mario Di Carlo, Gino Cerroni, care în cele din urmă și-a regretat conduita și a hotărât să-i anunțe pe nepoții an­gajatorului său care ulterior au depus plângere. Conform acu­za­ți­i­lor aduse, antreprenorul în do­meniul sănătății, Mario Di Carlo, ar fi fost păcălit timp de șase ani, din 2009 până în 2015, de îngrij­i­toa­rea Antea Placida Retta.
„Putea să-i dea și genți Louis Vuitton, la banii lui era ca și cum
i-ar fi dat bomboane, dar nu un apar­tament în centrul Romei. După moartea soției era foarte schimbat”, a spus un colaborator de-al său.
Astfel, badanta rezulta ca fiind proprietara unui apartament în Largo del Nazareno , în apropiere de Fontana di Trevi, în valoare de 2.600.000 de euro, a unei polițe de asigurare de viață în valoare de 3 milioane de euro și în fiecare săptămână primea ca bani de cheltuială suma de 125.000 de euro. Omul de afaceri italian a cu­noscut-o pe îngrijitoarea respec­tivă în spital, când soția lui era internată, fiind grav bolnavă și i-a ofe­rit un loc de muncă la clinica Villa Delia, al cărei proprietar era.
Nimeni nu și-ar fi putut imagina vreodată că femeia, în realitate, ar putea profita de un moment de fragilitate al bărbatului care, în anul 2009, a început să dea pri­mele semne de demență senilă. Astfel, Antea Placida Retta a câști­gat încrederea lui Di Carlo și a reu­șit să obțină, potrivit acuzației, o serie de avantaje economice, până la numirea sa ca moștenitor unic, ex­cluzându-i total pe cei trei ne­poți.

Îngrijitoarea își vira săptămânal bani în cont
Badanta a reușit să îl convingă pe afacerist să o adauge ca be­ne­ficiar la contul său bancar, de­ve­nind practic cotitular. Un acces gra­tuit la activele economice ale bărbatului care i-a semnat și ce­curi în alb. Femeia ar fi virat în re­pe­tate rânduri bani rudelor sale și și-a acordat de una singură o in­demnizație săptămânală de 125 de mii de euro. De asemenea, ar fi încercat să vândă mai multe apar­tamente ale bărbatului printr-o agenție. Dar aparent, ea nu ar fi fost singura care a profitat de starea de sănătate pe care o avea fostul om de afaceri, ci și șoferul acestuia, care este acuzat că a primit numeroase cecuri în valoare de 74.000 de euro. Inițial, doi medici de la Villa Delia au fost acuzați că ar fi falsificat certificatele referitoare la starea de sănătate a bătrânului, declarând că era capabil să înţeleagă ce se întâmplă în momentul semnării testamentului şi a procedat în mod conştient.Fratele badantei a fost acuzat și el că a primit, în mai multe rânduri, cecuri în alb de la antreprenor și transferuri bancare de 15.000 de euro. Procesul penal este încă în desfășurare, însă infracțiunile pentru cei doi medici și pentru fratele îngrijitoarei au fost prescrise, potrivit Ilmessagero.it.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura