Avram Iancu, spre o nouă provocare mondială

Cunoscutul recordmen mondial la nataţie, bibliotecarul şi polisportivul Avram Iancu, din Petroşani, şi-a stabilit ca ţintă pentru acest an doborârea recordului mondial de înot fără repaus.
Avram Iancu a făcut anunţul ieri, chiar de ziua lui, într-o conferinţă de presă la Bazinul Olimpic din Petroşani, care-i poartă numele. Polisportivul are în plan să devină primul om din lume care înoată cel mai mult ”dintr-un braţ” pe ”Marea Ungariei”, adică pe Lacul Balaton.
„Există un asemenea record, el este de 67 de ore şi 16 minute, stabilit de una dintre cele mai mari înotătoare ale lumii. Eu vreau să-l dobor în Ungaria, la vecinii noştri, în apro­ximativ 3 zile şi 3 nopţi. Voi face o dublă traversare a lacului Balaton, şi este o încercare deosebită. Singurul lucru care se permite este ca echipa de suport să-şi arun­ce cana de supravieţuire, pentru hidratare şi hrănire. Vor fi trei observatori, iar eu îmi doresc ca unul dintre ei să fie de la Federaţia Română de Nataţie, unul de la cea ma­ghiară, iar al treilea să fie un reprezentant al presei”, a declarat Avram Iancu.
Ultima provocare încheiată de biblio­te­carul din Petroşani, care a parcurs Dunărea înot de la izvoare până la vărsare, fără cos­tum de protecţie şi materiale ajutătoare, a avut loc în toamna anului trecut, când a dus la final o cursă de aproape 110 kilometri dedicată prieteniei. În 2017, după 89 de zile de înot, Avram Iancu a ajuns în Portul Sulina, după ce a înotat pe întregul curs al Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, fără cos­tum de neopren sau labe de înot, fiind prima persoană care a reuşit acest lucru. Sportivul este cunoscut pentru performan­ţele sale. A mai traversat înot Canalul Mâ­necii, în august 2016, a traversat Marea Neagră, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare