Avram Iancu, spre o nouă provocare mondială

18 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Cunoscutul recordmen mondial la nataţie, bibliotecarul şi polisportivul Avram Iancu, din Petroşani, şi-a stabilit ca ţintă pentru acest an doborârea recordului mondial de înot fără repaus.
Avram Iancu a făcut anunţul ieri, chiar de ziua lui, într-o conferinţă de presă la Bazinul Olimpic din Petroşani, care-i poartă numele. Polisportivul are în plan să devină primul om din lume care înoată cel mai mult ”dintr-un braţ” pe ”Marea Ungariei”, adică pe Lacul Balaton.
„Există un asemenea record, el este de 67 de ore şi 16 minute, stabilit de una dintre cele mai mari înotătoare ale lumii. Eu vreau să-l dobor în Ungaria, la vecinii noştri, în apro­ximativ 3 zile şi 3 nopţi. Voi face o dublă traversare a lacului Balaton, şi este o încercare deosebită. Singurul lucru care se permite este ca echipa de suport să-şi arun­ce cana de supravieţuire, pentru hidratare şi hrănire. Vor fi trei observatori, iar eu îmi doresc ca unul dintre ei să fie de la Federaţia Română de Nataţie, unul de la cea ma­ghiară, iar al treilea să fie un reprezentant al presei”, a declarat Avram Iancu.
Ultima provocare încheiată de biblio­te­carul din Petroşani, care a parcurs Dunărea înot de la izvoare până la vărsare, fără cos­tum de protecţie şi materiale ajutătoare, a avut loc în toamna anului trecut, când a dus la final o cursă de aproape 110 kilometri dedicată prieteniei. În 2017, după 89 de zile de înot, Avram Iancu a ajuns în Portul Sulina, după ce a înotat pe întregul curs al Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, fără cos­tum de neopren sau labe de înot, fiind prima persoană care a reuşit acest lucru. Sportivul este cunoscut pentru performan­ţele sale. A mai traversat înot Canalul Mâ­necii, în august 2016, a traversat Marea Neagră, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spitalul din Hunedoara se redeschide cel târziu la 1 martie

Spitalul municipal din Hunedoara revine la normal şi va primi şi bolnavi non Covid cel târziu de la 1 martie...

Vrei să ajungi agent de poliţie? Înscrie-te la concursul de admitere!

În 15 februarie a.c. au început înscrierile can­didaţilor pentru participarea la concur­su­rile de admitere în şcolile de agenţi de poliţie,...

Tânără terorizată de soţ

O tânără din municipiul Vulcan n-a mai putut îndura bătăile şi teroarea şi a cerut ajutor poliţiştilor. Femeia le-a spus...

Închide