Avram Iancu şi-a încheiat cu succes aventura pe Marea Neagră

Mircea Lepădatu

Temerarul polisportiv din Petroşani, Avram Iancu, a dat ultimul asalt în cursa de înot de peste 600 de kilometri pe Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul, un tribut dedicat celor care au înfăptuit Marea Unire.
Hunedoreanul şi-a dus la îndeplinire cursa fenomenală, ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, după ce a parcurs înot, printre pescadoare, petroliere, pilotine, animaliere, fregate, escortat de Paza de Coastă turcă Strâmtoarea Bosfor, unde a intrat luni, 29 octombrie, chiar de Ziua Naţională a Turciei.
Victoria românului a fost anunţată pe pagina de Facebook a lui Avram Iancu de Ringo Dămureanu. „O nouă premieră mondială, stabilită în urmă cu câteva minute de un român: AVRAM IANCU a încheiat cu succes cursa de înot Sulina-Istanbul, începută pe data de 2 septembrie 2018. Fără costum de neopren şi fără labe de înot.
Toată stima pentru consulul general al României la Istanbul, domnul Iulian Gherman, pentru atenţia cu totul deosebită pe care i-a acordat-o marelui sportiv şi pentru participarea personală la întâmpinarea lui Avram“, a scris Ringo Dămureanu, postând anunţul alături de fotografiile făcute imediat după ce Avram Iancu a „descălecat“ pe plaja din Istanbul Provice.
Bibliotecarul din Petroşani a parcurs, înotând zilnic, în medie 12 kilometri, şi a avut o serie de greutăţi, de la marea agitată, atacul meduzelor ori apa deosebit de rece. „Apa este rece. Îndur hipotermie!“, spunea la un moment dat Avram Iancu.
Avram Iancu a pornit în cursa infernală pe 2 septembrie, de la Sulina, din locul în care s-a aflat, anul trecut, la finalul celor 2.860 de kilometri pe care i-a parcurs înot, în vara lui 2017, pe întreg cursul Dunării, de la izvoare până la vărsarea în mare. Cum am mai precizat, Avram Iancu a dedicat cursa sa pe Marea Neagră, între Sulina şi Istanbul, Centenarului Marii Uniri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.