Actualitate

Avram Iancu se antrenează pentru Ultramaratonul “6633 Arctic Ultra”

Maximilian Gânju

Campionul polisportiv din Petroşani, Avram Iancu (foto) a decis să participe şi anul acesta la ultramaratonul “6633 Artic Ultra”, cea mai grea întrecere de anduranţă fizică din lume. El va încerca în acest an să ducă cursa la bun sfârşit şi să ajungă pe podium.
Avram Iancu a participat şi anul trecut la competiţia extremă, dar a abandonat din cauza unei accidentări. Ultramaratonul a fost câştigat de campionul ultimelor trei ediţii, românul Tibi Uşeriu.
Ca urmare, polisportivul hunedorean şi-a început antrenamentele pentru competiţia extremă, unde are de înfruntat temperaturi ce pot ajunge şi până la -50 de grade C. În timpul antrenamentelor, Avram Iancu pregăteşte, chiar dacă nu întâlneşte aceleaşi condiţii, cursa către Oceanul Arctic. „Voi alerga aproximativ 620 km (cât e distanţa concursului de la Polul Nord) de la Petroşani la Constanţa! Din locul natal şi până la Marea Neagră pe care am înotat-o anul trecut, de la Sulina la Istanbul (680 km) cucerind în mod paşnic vechiul Constantinopol. Voi trage după mine, în sanie, 30 de kilograme cu cele trebuincioase. Îmi autoimpun să ajung la Constanţa în limita celor nouă zile, cât e limita la «6633 Artic Ultra». Voi dormi numai afară în sacul de dormit”, a anunţat Avram Iancu.
Hunedoreanul a luat startul acestui antrenament inedit din faţa Primăriei Petroşani. „Autostrăzile sunt excelente, dar parcă, aidoma lumii virtuale, ne îndepărtează de lumea reală. Voi merge pe vechile drumuri dintre Piteşti şi Bucureşti şi apoi între Bucureşti şi Constanţa, luând pulsul arterelor neexplorate, încă, şi cunoscând compatrioţi”, a mai spus polisportivul. În ceea ce priveşte participarea la Ultramaratonul Arctic 6633, Avram Iancu a spus că a discutat deja cu organizatorii şi că şi-a stabilit ca dată de plecare spre punctul de start ziua de 1 martie, concursul fiind programat să înceapă pe 7 martie. „Am asigurate o mare parte din resursele necesare. Am vorbit cu organizatorul şi am un loc rezervat“, a spus Iancu.
De profesie bibliotecar, Avram Iancu a devenit cunoscut după ce a reuşit performanţa de a traversa înot, fără costum de neopren, Canalul Mânecii. Mai apoi, a stabilit o performanţă greu de egalat, după ce a parcurs înot Dunărea de la izvoare şi până la vărsarea în Marea Neagră. Anul trecut, el a parcurs înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul. Pentru meritele sale incontestabile, în luna decembrie a anului trecut, Avram Iancu fost răsplătit cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, distincţie acordată de către preşedintele României.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura