Avram Iancu, ritm bun la ultramaratonul “6633 Arctic Ultra”

10 martie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Polisportivul din Petroşani şi-a gândit bine strategia la ediţia din acest an şi în circa 48 de ore a parcurs aproape 200 de kilometri. Este în grupa pretendenţilor la titlul câştigat până acum de Tibi Uşeriu.
Bibliotecarul Avram Iancu (foto) a luat startul în ultramaratonul „6633 Arctic Ultra“, o întrecere extremă care pune la grea încercare concurenţii. După aproape 120 de km în primele 24 de ore, Avram a parcurs încă circa 70 de km în următoarele 24 de ore, intrând al cincilea în checkpoint-ul de la Fort McPherson. După o scurtă repriză de somn şi masă, polisportivul a pornit spre următorul punct de control aflat la 76 de km. Ieri, Avram Iancu se afla pe locul patru şi dacă-şi menţine parcursul, şansele să devină al doilea român care câştigă ultramaratonul sunt ridicate.
Cei 15 sportivi înscrişi în cursa de 617 kilometri vor trebui să străbată un traseu caracterizat de condiţii extreme, fiind expuşi la temperaturi care pot coborî până la minus 50 de grade Celsius.
Bibliotecarul din Petroşani se află pentru a doua oară la startul ultramaratonului de la Polul Nord, după ce, anul trecut, a fost nevoit să abandoneze cursa după numai o zi, din cauza unei dureri puternice apărută la gamba piciorului drept. „În acest an voi aborda cursa mult mai simplu, voi pleca mai încet şi voi aborda totul în ritmul meu, fără să mă intereseze ceea ce fac alţi concurenţi. Îmi voi urma drumul meu. Sunt antrenat mult mai bine, mă simt motivat şi am deja experienţă. Mă întorc să termin o cursă pe care am început-o“, a declarat, la plecarea spre Canada, Avram Iancu.
Sportivul este cunoscut pentru performanţele prin care a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, şi apoi întreg cursul Dunării, unde a înotat 2.860 de kilometri, în vara anului 2017. Anul trecut a pornit într-o cursă de aproape 700 de kilometri, parcurgând înot distanţa Sulina la Istanbul, de-a lungul ţărmului Mării Negre.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. RAD GHEORGHITA spune:

    Felicitari si la mai mare ! Sa auzim cat mai multe stiri de acest fel. Se pare ca cursa a fost castigata tot de un roman.

    Crişan Pop Vlad Adrian a ieşit primul la cursa de 193 de kilometri a maratonul 6633 Artic Ultra încheiată în cursul zilei de duminică.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 11.03.2019

Orlando Suceveanu, infractor recidivist din Petroşani Pentru că a fost condamnat sub acuzaţia de trafic de droguri şi constituire de...

Bulina albă, 11.03.2019

Gheorghe Pogan, tehnician din Petroşani Pentru că, deşi s-a pensionat, se ocupă în continuare de instalaţiile de transport pe cablu...

Gura lumii, 11.03.2019

Au descins într-o zonă de agrement din sudul judeţului, însă au constatat că nimeni nu era acasă. Mai multe locaţii...

Închide