Avram Iancu, oprit de furtună să obțină un nou record mondial

Polisportivul Avram Iancu a fost nevoit să se oprească din încercarea sa de a sta­bili un nou record la înotul de anduranţă, de 72 de ore, pe Lacul Balaton din Un­garia, după ce o furtună şi valurile mari apărute i-ar fi putut pune viaţa în pericol.
Bibliotecarul Avram Iancu a plecat înot pe Lacul Balaton duminică, 18 iulie, la ora 10.00, el propunându-şi să stabilească un nou record mondial la înot de anduranţă, printr-o traversare continuă, timp de trei zile şi trei nopţi.
„Mă simt excelent. Abia aştept să ajung în apă. Sunt încrezător în şansele mele. Re­cordul mondial la înot de anduranţă este de 67 de ore şi 16 minute, iar eu voi încerca să înot cel puţin un minut peste acest timp. Dacă îmi ajută bunul Dumnezeu, vor în­cer­ca să înot 72 de ore, adică trei zile şi trei nopţi”, a declarat, înainte de cursă, Avram Iancu.
În prezent, Avram Iancu este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind ca anul trecut să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute.
Bibliotecarul din Petroşani este cunoscut pentru performanţele sale sportive. El a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în vara anului 2017 a înotat întreg cursul Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri. Pe lista reuşitelor este înscrisă şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.