Avram Iancu, o nouă aventură: Înoată de la Sulina la Istanbul

30 august 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

După ce a reuşit să înoate întreg cursul Dunării, fără să poarte costum de neopren, bibliotecarul din Petroşani, Avram Iancu (foto), vrea să străbată înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul. În total, va trebui să parcurgă distanţa de 630 de kilometri înot în Marea Neagră. El şi-a propus să ducă la bun sfârşit această nouă aventură a sa în 45 de zile.

„Povestea trebuie să meargă mai departe“
Avram Iancu va porni spre Istanbul, duminică, 2 septembrie 2018. Bibliotecarul din Petroşani a anunţat pe pagina sa de Facebook că va înota până la Istanbul şi a ales Sulina ca punct de plecare deoarece este „kilometrul 0”.
„Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta, pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în faţa unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră. Povestea trebuie să meargă mai departe, a scris Avram Iancu.
Înotătorul spune că „avem obligaţia de a scrie poveşti de care copiii şi nepoţii noştri să fie mândri”.
„Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligaţia de a scrie poveşti de care copiii şi nepoţii noştri să fie mândri. Eu nu scriu poveştile cu stiloul, ci cu braţele. Braţ după braţ, până la capăt! Înotam şi marea! Nici chiar poveştile nu pot fi transpuse în realitate fără că ele să fie susţinute”, a spus bibliotecarul din Petroşani.
În vârstă de 41 de ani, Avram Iancu a parcurs înot Dunărea, fără să poarte costum de neopren. După 89 de zile de înotat, a ajuns pe 16 septembrie 2017, la Sulina, unde Dunărea se varsă în Marea Neagră. A străbătut înot 2.860 de kilometri, luptându-se cu oboseala şi efortul uriaş.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trofeul de cerb comun, cel mai scump

Recolta de vânat aprobată de Ministerul Apelor şi Pădurilor în sezonul 2018/2019 pentru fondurile cinegetice gestionate de Direcţia Silvică Hunedoara...

Bulina neagră, 31.08.2018

Ovidiu Moş, viceprimar al municipiului Deva Pentru că fie habar nu are de problema transportului local în municipiul Deva, fie...

Bulina albă, 31.08.2018

Adrian Jurca, sindicalist Pentru că este interesat mereu să se afle adevărul despre situaţia Complexului Energetic Hunedoara, susţinând recent că...

Închide