ActualitateFlash

Avram Iancu, o nouă aventură: Înoată de la Sulina la Istanbul

Adriana Năstase

După ce a reuşit să înoate întreg cursul Dunării, fără să poarte costum de neopren, bibliotecarul din Petroşani, Avram Iancu (foto), vrea să străbată înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul. În total, va trebui să parcurgă distanţa de 630 de kilometri înot în Marea Neagră. El şi-a propus să ducă la bun sfârşit această nouă aventură a sa în 45 de zile.

„Povestea trebuie să meargă mai departe“
Avram Iancu va porni spre Istanbul, duminică, 2 septembrie 2018. Bibliotecarul din Petroşani a anunţat pe pagina sa de Facebook că va înota până la Istanbul şi a ales Sulina ca punct de plecare deoarece este „kilometrul 0”.
„Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta, pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în faţa unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră. Povestea trebuie să meargă mai departe, a scris Avram Iancu.
Înotătorul spune că „avem obligaţia de a scrie poveşti de care copiii şi nepoţii noştri să fie mândri”.
„Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligaţia de a scrie poveşti de care copiii şi nepoţii noştri să fie mândri. Eu nu scriu poveştile cu stiloul, ci cu braţele. Braţ după braţ, până la capăt! Înotam şi marea! Nici chiar poveştile nu pot fi transpuse în realitate fără că ele să fie susţinute”, a spus bibliotecarul din Petroşani.
În vârstă de 41 de ani, Avram Iancu a parcurs înot Dunărea, fără să poarte costum de neopren. După 89 de zile de înotat, a ajuns pe 16 septembrie 2017, la Sulina, unde Dunărea se varsă în Marea Neagră. A străbătut înot 2.860 de kilometri, luptându-se cu oboseala şi efortul uriaş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura