Avram Iancu mai are câțiva kilometri și va intra în România, înot, pe Dunăre

12 august 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

     Hunedoreanul Avram Iancu a trecut vineri şi de cea de-a patra capitală europenă, Belgrad, străbătută în cursa sa de inot pe Dunăre. Iată ce a scris el pe contul său de Facebook, legat de acest eveniment.

    Valuri cumplite de aproape un metru înălţime, ridicate de un vânt foarte puternic. Înaintarea a fost foarte anevoioasă, 95 % în stilul bras. În stilul liber riscam dislocări de umăr etc. 35 de km pe azi, sunt la borna 1184. Vreo 14 km până la ultima capitală străbătută de Dunăre, Belgrad. În sfârşit am ajuns la Belgrad, ultima capitală dunăreană. Am trecut şi de confluenţa râului Sava cu Dunărea. Apa acestui râu este mult mai caldă decât cea a Dunării. Am avut surpriza plăcută ca doamna Mihaela Osorio, însărcinată cu afaceri a.i. pe lângă Ambasada României la Belgrad, să mă însoţească înot 3 km. Felicitări pentru calităţile evidente de înotător. Mulţumesc presei din Serbia care a arătat un interes deosebit pentru efortul meu. Multumesc tuturor colaboratorilor.La finalul unei zile epuizante din cauza valurilor ridicate de vântul din faţă, am parcurs 29 de km. făcând ultimii 2 km pe intuneric.Mai am 83 de km până la Baziaş. Multumesc, Doamne, pentru puterea de a trece peste orice obstacol de orice natura. Trăiască România!”, a scris Avram Iancu pe pagina sa de Facebook .

     Vineri seara, el a postat pe contul de Facebook următorul mesaj: Aici se varsă Timişul in Dunăre. Încă un râu hoinar se întoarce acasă prin intermediul Dunării. Două turnuri superbe marchează momentul confluenţei. Azi am reuşit doar 22 km. Valurile din faţă au fost adversari care mi-au dat croşeu după croşeu. Vânt şi valuri din fața, cumplită înaintare!”

        Avram Iancu şi-a propus să străbată cei 2.860 de kilometri ai cursului Dunării înotând câte 50 de kilometri pe zi, sosirea în Portul Sulina fiind programată în jurul datei de 20 august. Alături de Iancu se află caiaciştii Valerică Rîmbu, din Galaţi, şi Ulise Galu, din Braşov, doi sportivi experimentaţi care au plutit cu caiacul pe Dunăre peste 2.500 de kilometri. 

      Se pare că Avram Iancu va intra în România luni dimineaţă. Fără îndoială el va fi aşteptat de numeroşi oameni, dornici să-l aplaude şi să-l încurajeze. (Adriana Clej)

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Urmărire ca în filme pe străzile din Deva. Un șofer care fugea de polițiști a a lovit cinci mașini

      Urmărire ca în filme, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3:30, la Deva. Un...

Hoţii care au furat peste 10.000 de euro, arestaţi

  Poliţiştii hunedoreni au reuşit să prindă doi hoţi, care au păgubit un bărbat cu o sumă de peste 10.000...

“Vreau să uit c-am fost patron în România!”

Ce se întâmplă acum, în România, este demn de cel mai negru coșmar. Abia mai poți monitoriza, în timp real,...

Închide