ActualitateFlash

Avram Iancu mai are 70 de kilometri până la finalul aventurii sale

Adriana Clej

Ieri după-amiază, pe faleza municipiului Tulcea, zeci de persoane l-au aplaudat pe Avram Iancu (foto), bibliotecarul din Petroşani care a pornit cu 90 de zile în urmă să străbată Dunărea înot, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră.
Acesta a fost întâmpinat pe faleză şi de autorităţile tulcene, care au apreciat efortul făcut şi câştigul de imagine adus României şi care i-au oferit cadouri simbolice, un drapel cu însemnul municipiului Tulcea şi un tablou cu simbolurile judeţului Tulcea.
„După ce am înotat 2.800 de kilometri până aici, pot să vă spun fără să greşesc că Tulcea este cel mai frumos oraş dunărean din România şi surclasează două capitale europene. Este mai frumos ca Viena văzută de pe apă şi decât Belgrad. Doar Budapesta şi Bratislava cred că sunt peste. Noi, românii, chiar avem un potenţial extraordinar“, a declarat Avram Iancu. Hunedoreanul a stat de vorbă cu persoanele care l-au întâmpinat, a făcut fotografii cu ele şi a dat autografe.
Într-un videoclip postat ieri pe pagina sa de Facebook, Avram Iancu spune că se bucură de vremea frumoasă, care îi dă prilejul de a-şi continua drumul pe marele fluviu european. El descrie şi frumuseţea Dunării şi spune că până acum nu a mai fost în acest loc.
Dacă lucrurile merg bine ca până acum, Avram Iancu urmează să ajungă, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14.00, la Sulina, oraşul unde Dunărea se varsă în Marea Neagră, realizând un nou record mondial.
Avram Iancu a luat startul în aceată aventură dunăreană în 19 iunie, în Munţii Pădurea Neagră, la confluenţa Râurilor Brigach şi Breg, de unde pleacă Fluviul Dunărea, sosirea fiind programată în Portul Sulina. Avram Iancu şi-a propus să traverseze Dunărea înot, fără costum de neopren, ceea ce înseamnă o premieră mondială. Bibliotecarul din Petroşani a parcurs până acum aproape 2.800 de kilometri, fiind foarte aproape de reuşită.
Până acum, alţi doi înotători au reuşit această performanţă, dar ei erau echipaţi în costume de protecţie termică, unul dintre ei ajutându-se şi de labe de înot. Avram Iancu a relatat că a pornit în această cursă acvatică, împingând limitele umane la extrem, după ce a recitit romanul „Pilotul de pe Dunăre”, de Jules Verne. O călătorie fascinantă căreia i-a dat viaţă şi care poate fi urmărită pe telefoanele mobile de către tineri. Ocazie cu care aceştia sunt îndemnaţi să redescopere plăcerea lecturii într-un mod clasic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura