Avram Iancu a încheiat ultramaratonul “6633 Arctic Ultra” de la Cercul Polar de Nord pe locul al treilea

17 martie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Mircea Lepadatu

 

Bibliotecarul polisportiv din Petroșani, Avram Iancu, a reuşit să încheie ultramaratonul “6633 Arctic Ultra” de la Cercul Polar de Nord, fiind al treilea dintre cei 15 concurenţi care au luat startul în această competiţie apreciată ca fiind cea mai grea din lume.

Primul a trecut linia de sosire Paul Watkins, declarat câștigătorul ediției din acest an a maratonului. Pe locul al doilea s-a situat irlandezul Patrick O’ Toole, iar pe trei hunedoreanul Avram Iancu.
După ce trecut linia de sosire de la Tuktoyaktuk, Avram Iancu a scris pe Facebook: “Mi-am dus drumul până la capăt. Până la capătul lumii. Şi, deşi am reuşit, nu am niciun merit, e doar îngăduinţă divină. Iar locul 3 obţinut la una dintre cele mai grele curse din lume e doar o răsplată nesperată pentru tot ceea ce am îndurat aici. Dumnezeu să binecuvânteze ROMÂNIA!”.
Ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord “6633 Arctic Ultra” este considerat ca fiind cel mai dificil din lume, din cauza temperaturilor scăzute la care trebuie să facă faţă participanţii. Sportivii trebuie să străbată un traseu în lungime de 617 kilometri, de la Eagle Plains (Yukon, teritoriile de nord ale Canadei) până la Tuktoyaktuk, pe banchiza de la Oceanul Arctic.

Maratonul are și o variantă mai scurtă, de 120 de mile (193 km), câștigată anul acesta de un român, clujeanul Vlad Crișan-Pop, coordonatorul voluntarilor de la MagiCamp, care s-a impuns în infernala competiţie.
Avram Iancu se află pentru a doua oară la startul ultramaratonului de la Polul Nord, după ce, anul trecut, a fost nevoit să abandoneze cursa la numai o zi din cauza unei dureri puternice apărute la gamba piciorului drept.
Avram Iancu este cunoscut pentru performanţele la înot, el traversând înot Canalul Mânecii, în august 2016, fără costum de neopren, iar în vara anului 2017, acesta a înotat întreg cursul Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, tot fără costum de neopren. De asemenea, în toamna anului 2018 Avram Iancu a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului Mării Negre, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile, tot doar echipat cu slip, cască și ochelari.         

 

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. RAD GHEORGHITA spune:

    DUMNEZEU SA BINECUVANTEZE ROMANIA ! FELICITARI ! Sa ne spuna cum si-a educat vointa cand vine acasa !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hunedoreanul Cosmin Gârleanu s-a calificat în finala CE Under 22 din Rusia!

Singurul pugilist român medaliat la actuala ediție a Campionatului European Under 22, desfășurat în Osetia de Nord, Rusia, hunedoreanul Cosmin...

Avram Iancu, pe ultima porțiune a ultramaratonului de la Cercul Polar de Nord

Bibliotecarul și polisportivul Avram Iancu, din Petroşani, a trecut de Gateway, ultimul punct de control al ultramaratonului de la Cercul...

Percheziții în județ. Polițiștii au audiat 60 de persoane și au ridicat 15 tone de tutun

  Poliţiştii au audiat 60 de persoane şi au ridicat 15 tone de tutun, în urma a 98 de percheziţii...

Închide