Avocata, judecată, condamnată şi… pusă în libertate

Livia Botici

La al doilea termen de judecată, magistraţii de la Curtea de Apel au dat soluţia în dosarul în care avocata din Lupeni, Neliana Ursachi (foto), era judecată pentru infracţiuni de corupţie. Aceasta a fost condamnată la un an şi jumătate de închisoare, dar instanţa a decis suspendarea pedepsei.

Nu mai poate profesa

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba-Iulia, ieri, pe lângă decizia referitoare la pedeapsa cu suspendare, magistraţii au hotărât că Neliana Ursachi nu mai poate profesa ca şi avocat. „Pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, Neliana Ursachi a fost condamnată la un an şi şase luni şi interzicerea drepturilor de a fi aleasă în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat sau de a exercita o profesie ori a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. De asemenea, magistraţii au decis punerea acesteia în libertate de îndată”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba-Iulia.

Trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut trimiterea în instanţă a avocatei din Lupeni, aceasta fiind învinuită că ar fi primit suma de 5.500 de lei de la un client, pe care l-a asigurat că are influenţă asupra unor judecători de la Tribunalul Hunedoara. Potrivit comunicatului DNA, avocata şi-a convins clientul că, în acest mod, judecătorii vor da o sentinţă favorabilă lui, într-un dosar civil aflat pe rol. Pe data de 8 martie, procurorii anticorupţie au dispus arestarea preventivă a acesteia pe o perioadă de 24 de ore, dar, în aceeaşi zi, Curtea de Apel Alba-Iulia a hotărât arestarea inculpatei pentru 29 de zile.

În 2009 – alt scandal

Avocata Neliana Ursachi a mai făcut obiectul unui scandal în toamna anului trecut, fiind acuzată că ar fi primit de la reprezentanţii Spitalului Municipal Lupeni aproape 85.000 lei, reprezentând onorarii şi alte cheltuieli, cu toate că spitalul ar fi trebuit să se apere cu propriii jurişti. De fapt, postul de consilier juridic al unităţii medicale nu a fost scos la concurs, deoarece, conform raportului oficial întocmit de comisia de control de la Ministerul Sănătăţii, directorul unităţii s-a opus.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare