Eveniment

Avocată din Baroul Hunedoara, trimisă în judecată pentru corupţie

Cristina Ghenea

O avocată din Baroul Hunedoara şi soţul ei, avocat în cadrul Baroului Bihor, au fost trimişi în judecată pentru corupţie, după ce au primit mită 7.000 de euro de la un infractor pe care bărbatul îl apăra.
Potrivit procurorilor DNA, avocatul Ioan Sava i-a promis unuia dintre clienţii săi, judecat pentru furt calificat, că îi va obţine o pedeapsă cu suspendare, dacă îi dă 7.000 de euro pe care să îi dea, apoi, mai departe, magistraţilor de la Curtea de Apel Oradea, unde se judecă procesul. Omul a fost de acord, iar avocatul, ajutat de soţia sa, Daniela Sava – avocat în cadrul Baroului Hunedoara – a încercat să ascundă infracţiunea prin falsificarea contractului de asistenţă juridică şi a chitanţei aferente acestuia. În documente, cei 7.000 de euro figurau drept „onorariu de succes“.

A cheltuit banii în interes personal
Totul a ieşit la iveală, după ce inculpatul a pus mâna de dovezile de care avea nevoie pentru a-i incrimina pe cei doi soţi. Acest lucru s-a întâmplat imediat după ce Daniela Sava i-a adus actele la semnat – omul a luat toate hârtiile şi s-a dus la procurori, iar ulterior, s-a stabilit că întreaga sumă de 7.000 de euro a fost cheltuită de Ioan Sava pentru cumpărarea unor bunuri personale. Astfel, acesta a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, în acelaşi dosar fiind acuzată şi soţia sa, Daniela Sava, pentru complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. În plus, mai multe bunuri mobile şi imobile, ale avocatului, au fost puse sub sechestru de către procurorii DNA.

6 comentarii la „Avocată din Baroul Hunedoara, trimisă în judecată pentru corupţie

  • ca sa ajungi la un magistrat ,prima data trebuie sa vorbesti cu un avocat ,pe buna dreptate sunt cercetati .

  • Oare merita toti banii sa te incurci cu infractori,talhari,hoti si oameni care nu au caracter?

  • Asa sa te ajute dumnezeu si pe tine si pe familia ta precum ti-ai dat cu parerea fara sa stii adevarul. Mai bine te-ai angaja la dna nenorocitule. Nu mai comenta daca nu stii adevarul .

  • si de ce nu ai curaj sa comentezi cu numele tau ,de cine ai frica de ascunzi adevarul ?

  • …rupa vili, un penal de drept comun!!!…tu vorbeşti???vai de steaua ta!!!…ai învăţat în puşcărie articolele cu care ai fost arestat iar acum te dai mare justiţiar!!!..ai grijă să nu transpiri până te iscăleşti!!!

  • Eu v-am demonstrat cu adevarat ce inseamna sa fi un justitiar ,dovada CEDO , unde am castigat ,vreau sa mai vad si sa aud de unul care se lupta impotriva interlopilor cu legitimatie de la stat ,cum am luptat eu ,fara dreptul de a munci in societate ,fara bani ,operat prin spital,si dupa cum stiti si astazi eu mai lupt pentru dreptatea nationala ,o fac pentru ca inca cei care sunt platiti de la stat sa faca dreptate la cetateni ei incalca legea cu buna stiinta .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura