Sport

Avem șanse la Cupa Mondială de rugby?

Naţionala de rugby a României va întâlni în ultimul meci al ediţiei 2021 a Rugby Europe Championship (REC), re­prezentativa Olandei, pe 13 no­iem­brie. Locaţia şi ora de disputare ur­mea­ză să fie anunţate. Meciul cu Olanda a fost programat iniţial pentru 3 iulie, însă a fost mutat pentru că ”Stejarii” au jucat în acea zi un meci-test la Bu­cu­reşti contra puternicei reprezentative a Argentinei (17-24).
Olanda se află în premieră în Rugby Europe Championship, învingând în mai, în meciul de play-off, Belgia cu 23-21. În ierarhia mondială, România ocupă în prezent locul 18, iar Olanda este pe 24.Rugby Europe a comunicat datele de disputare ale tuturor partidelor restante din această ediţie. Pe lângă meciul ”Stejarilor” vor mai avea loc încă trei partide, două dintre acestea repro­gra­mate din luna iulie din cauza cazurilor de Covid înregistrate în rândul echipelor.

Programul complet al meciurilor din REC 2021 arată astfel:
Olanda – Rusia (6 noiembrie)
România – Olanda (13 noiembrie)
Spania – Rusia (14 noiembrie, programat iniţial pentru 3 iulie)
Olanda – Spania (18 decembrie, programat iniţial pentru 10 iulie)

În actuala ediţie a REC, România are două victorii, cu Portugalia 28-27 şi cu Spania 22-16, şi două înfrângeri, 18-13 cu Rusia şi 28-17 cu Georgia, aflându-se pe locul 3 al clasamentului, cu 9 puncte, însă cu un meci mai puţin disputat decât ocu­pantele primelor două locuri, Georgia şi Portugalia.
Ediţia din acest an a Rugby Europe Cham­­pionship coincide şi cu debutul campaniei de calificare la Cupa Mon­dială din Franţa din 2023 pentru zona euro­peană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiţiei 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura