Avalanşă în Masivul Retezat

26 ianuarie 2012 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Cristina Ghenea

Mai mulţi turişti au rămas izolaţi în staţiunea montană Râuşor timp de aproximativ opt ore, după ce drumul judeţean 686 a fost blocat de zăpadă, în urma producerii unei avalanşe. Stratul de omăt măsoară peste un metru, iar în timpul nopţii, temperatura coboară până la minus 10 grade Celsius.
Avalanşa s-a produs miercuri seară, la circa un kilometru şi jumătate de intrarea în Staţiunea Râuşor. Zăpada a căzut în câteva serii, iar o porţiune de 150 de metri a drumului care leagă comuna Râu de Mori de Cabana Râuşor a fost efectiv îngropată sub stratul de omăt. Potrivit salvamontiştilor, nu au fost victime. „Turişti care veniseră să schieze pe nocturnă au rămas blocaţi în staţiune, până la deszăpezirea drumului. Pentru că nu există aderenţă între straturile de zăpadă, omătul s-a desprins de la circa patru metri înălţime şi a căzut peste drumul de acces în staţiune“, a declarat Sandu Borbinceane, salvator montan în cadrul Serviciului Public Salvamont Hunedoara. Pentru deblocarea DJ 686 au intervenit trei utilaje mari de deszăpezire. Salvamontiştii îi atenţionează pe turişti că pe o scară de la 1 la 5, riscul producerii unei alte avalanşe este maxim.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Modificări la Legea notarilor publici

Nu doar românii îşi vor putea face carieră în profesia de notar, ci şi persoanele care au altă cetăţenie, după...

Un cioban dispărut în munte

Două echipe de salvamontişti au plecat în căutarea unui cioban, care nu a mai dat nici un semn de viaţă...

Victorii pe linie

Handbalistele junioare I (17-18 ani) de la CSS Hunedoara au obţinut a noua victorie, din 10 partide susţinute în Seria...

Închide