Sport

AUTOMOBILISM. Circuit de formula 1 la Londra

Autorităţile din Londra au demarat pro­cedurile pentru construirea unui circuit de Formula 1, care ar urma să găzduiască al doilea Mare Premiu britanic, după cel care are loc anual la Silverstone.

Impactul asupra mediului
Primarul Londrei, Sadiq Khan, şi-a dat acordul pentru ridicarea viitorului circuit la Royal Docks, în zona de est a oraşului, iar proiectul ar urma să fie finalizat până în 2024, când se va încheia cel de-al doilea mandat al actualului edil al capitalei britanice.
Fondul american 777 Partners şi un grup de investitori britanici, care vor finanţa acest proiect, sunt în discuţii avansate cu responsabilii Formulei 1.
Pentru a evita eventualele critici referi­toare la impactul asupra mediului, primarul Sadiq Kahn ar dori să facă din viitorul Mare Premiu de Formula 1 al Londrei un eve­ni­ment neutru în privinţa emisiilor de car­bon şi primul care să fie accesibil publicului doar prin intermediul transportului public.
Rămâne de văzut la ce dată ar putea avea loc posibilul Mare Premiu al Londrei, în condiţiile în care sezonul 2022 va avea 23 de curse în program, inclusiv o nouă etapă la Miami (Florida), pe 8 mai.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura