Autocarul ucigas

23 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

POZE AC0000

Dan Terteci

O persoană a decedat şi o alta a fost grav rănită într-un accident de circulaţie, produs pe şoseaua de centură a municipiului Deva, după ce maşina în care se aflau a fost izbită în plin de un autocar, în care se aflau 25 de pasageri.
Şoferul autocarului a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi nu a mai putut să evite impactul cu autoturismul. Cei 25 de pasageri se îndreptau spre Spania. În municipiul Deva, şoferul a fost surprins în mijlocul intersecţiei de culoarea roşie a semaforului. Pasagerii aflaţi în autocar au tras o sperietură zdravănă. Din fericire, nici unul dintre ei nu a fost rănit.
Nu a oprit la culoarea roşie a semaforului
La locul impactului, echipele de intervenţie au găsit două victime încarcerate. Una dintre persoane murise pe loc, în timp ce a doua se zbătea între viaţă şi moarte. Persoana rănită grav a fost scoasă, cu grijă, din maşina contorsionată, de echipa de la descarcerare, în aproximativ 15 minute. Victima, cu multiple traumatisme, a primit îngrijiri medicale de urgenţă, de la pompierii salvatori, fiind transportată la spital.
Bărbatul decedat avea doar 49 de ani, era inginer şi se afla în timpul serviciului. Nu a mai apucat să-şi vadă familia! Şoferul Daciei a suferit multiple traumatisme şi a fost transportat la spital. Acum, el se zbate între viaţă şi moarte. După cercetările la faţa locului, poliţiştii au stabilit cine se face vinovat de producerea accidentului. Neoprirea la culoarea roşie a semaforului a făcut ca această tragedie să se producă.
Şoferului de pe autocar i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. El a fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice iar pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar continuându-şi drumul. 
Conducătorul autocarului şi călătorii au scăpat nevătămaţi. Circulaţia, pe un sens, pe Drumul Naţional 7 a fost deviată până când s-a reuşit scoaterea autovehiculelor avariate în afara carosabilului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina alba

Nicolae Ivănuş, directorul Apa Serv Pentru punerea în folosinţă a Staţiei de epurare a apelor uzate menajere Dănuţoni, care aliniază...

Bulina neagra

Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni Pentru că nu a mai achitat sumele ce-i reveneau lunar pentru întreţinerea SMURD-ului, iar cetăţenii...

Apã mai scumpã la robinetele devenilor

Ieri, Consiliul Local Deva a aprobat cererea operatorului regional de apă, SC Apa Prod, privind majorarea tarifului la apa potabilă...

Închide