Autobergamo reia pregătirea pentru noul sezon de futsal

23 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Singura echipă de ligă naţională din judeţul Hunedoara, formaţia de fotbal în sală Autobergamo Deva, s-a aflat mereu printre grupările care s-au luptat pentru trofeele competiţiilor interne, dar a ratat în ultimele două sezoane obiectivele pe care şi le-a propus.

Echipa clubului devean a fost nevoită să se mulţumească atât în 2018 cât şi în 2019 cu prezenţele în finala mică a Ligii întâi şi în Final Four din Cupa României, mult prea puţin faţă de standardul de performanţă pe care şi l-a impus singură.
Drept urmare, conducerea clubului a renunţat la finalul sezonului trecut la colaborarea cu unii dintre componenţii lotului devean, iar acum din „vechea gardă” a mai rămas la echipă doar Vlad Iancu, veteranul revenit la Deva în sezonul trecut. Lotul formaţiei a fost completat cu jucători tineri şi foarte tineri, în marea lor majoritate componenţi ai generaţiei U-19 care a dominat – şi câştigat – competiţiile juniorilor în 2018.
Autobergamo are acum în lotul cu care va ataca sezonul următor din Liga întâi doar trei „stranieri”: Andre Luis Sasse (brazilian, 22 de ani) – golgheterul ediţiei trecute de campionat, Iago Otero Fernandez (spaniol, 22 de ani) şi Antonio Carlos Junior (brazilian, 25 de ani), ultimii doi fiind nou veniţi.
Am consemnat revenirile la echipă ale foştilor campioni de juniori U-19 Mihnea Toader, Andrei Grosu, Zabar Kovacs, Bogdan Pieptea şi Andrei Vesa, iar din lotul întinerit mai fac parte portarul Cătălin Şerban, care a evoluat sezonul trecut la CSM Târgu Mureş U-19 şi Sergiu Gavrilă, fost campion cu Informatica Timişoara U-19. Conducerea tehnică este aceeaşi cu care Autobergamo a încheiat pe bancă sezonul trecut.
Preşedintele clubului devean, Dorin Popa, a declarat recent: „Avem doi portari şi nouă jucători de câmp, vom mai completa lotul cu doi, trei băieţi de la actuala echipă U-19. Vom relua pregătirea pe 29 iulie, cu excepţia jucătorilor din străinătate, care vor veni în perioada 5 – 8 august, pentru că doar atunci am găsit bilete de avion pentru ei. Zilele acestea vom afla şi când începe campionatul, pe 1 sau pe 8 septembrie, încă nu s-a stabilit. Sunt mari incertitudini, ca în fiecare an, nu se ştie câte echipe se vor înscrie. Aproape sigur Buzăul nu o va face, sunt semnale că şi-au pierdut finanţarea, nu se ştie nici ce se va întâmpla la Târgu Mureş sau Timişoara, sunt şi acolo incertitudini financiare. Data limită de înscriere în campionat este 31 iulie, o să vedem atunci câte formaţii vom fi în Liga întâi. Obiectivul nostru cu actualul lot este să jucăm frumos, să aducem în continuare lumea la sală şi să ne luptăm pentru locurile 3 – 4. Sunt două cluburi, cele din Miercurea Ciuc şi Galaţi, care au investit masiv şi investesc în continuare în aducerea de jucători, foarte probabil ele se vor bate şi anul acesta la titlu. Noi avem acest proiect nou, o echipă cu deveni, pentru deveni, mai puteam face, dacă am fi avut bani, încă două – trei transferuri cu care am mai fi putut întări lotul”.
Lotul formaţiei Autobergamo pentru sezonul 2019 – 2020 este următorul: Vlad Iancu, Cătălin Şerban – portari, Andre Sasse, Mihnea Toader, Andrei Grosu, Zabar Kovacs, Bogdan Pieptea, Andrei Vesa, Sergiu Gavrilă, Iago Otero Fernandez, Antonio Carlos Junior – jucători de câmp.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Daniel Martin, al doilea înotător român calificat la Olimpiada de la Tokyo

Înotătorul Daniel Martin (foto) a reuşit să coboare sub baremul olimpic la 100 m spate la Campionatele Mondiale de la...

Tir cu arcul, Antrenorii anului în Europa sunt hunedoreni

Rezultatele excelente obţinute de arcaşii din România nu au trecut neobservate. Mai mult decât atât, cei care au contribuit la...

Cupa Mondială de Longboard, în Pasul Vâlcan

După ce, începând de luni, 22 iulie şi până miercuri în Pasul Vâlcan, pe drumul judeţean DJ 664, de pe...

Închide