Autobergamo joacă azi ultimul meci al sezonului

11x2Ovidiu Mănăstire

Câştigătoarea Cupei României la futsal, Autobergamo Deva, va încheia azi în mod oficial sezonul 2016-2017, urmând să joace pentru medaliile de bronz în Liga I, împotriva echipei United Galaţi. Partida se va juca pe teren neutru, la Braşov, ambele grupări convenind de acord asupra acestui fapt, pentru a reduce cheltuielile.

La jumătatea distanţei
După ce s-a întâlnit cu United Galaţi în finala Cupei României, jucată la Deva, Autobergamo întâlneşte echipa moldoveană din nou, în decurs de o săptămână. Cele două se vor înfrunta azi, începând cu ora 17.30, la Braşov, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi”, în finala mică a Ligii I, câştigătoarea acestei partide urmând să intre în posesia medaliilor de bronz. „Am căzut de acord cu cei de la Galaţi să jucăm pe teren neutru, la jumătatea distanţei, pentru a reduce cheltuielile. Nu avea rost să jucăm tur-retur un meci în care miza nu e aşa mare, iar distanţa dintre cele două oraşe e lungă. Vom împărţi cheltuielile de barem şi închiriatul sălii”, a precizat Dorin Popa, finanţatorul  echipei Autobergamo Deva.

Un singur portar apt în lot
Alb-vişiniii se vor deplasa în oraşul de la poalele Tâmpei cu un lot format din 10 jucători, dintre care un singur portar, Miguel Angel Molina. „Din păcate, nu ne putem baza la acest meci decât pe un singur portar, Molina, care şi el e accidentat, urmând să-şi pună mâna în ghips după acest meci. Toniţa e accidentat la genunchi iar Filimon nu poate face deplasarea, având unele examene la facultate. Dintre jucătorii de câmp nu vor merge la Braşov nici Macingo, care e accidentat şi nici tânărul Zabar Kovacs. Chiar şi în condiţiile astea sperăm să câştigăm”, a declarat Dorin Popa.

Cupa Dacica, la al doilea „episod” în luna august
După partida de azi, jucătorii lui Autobergamo vor intra în vacanţă, urmând să revină la antrenamente la jumătatea lunii iulie. În birouri însă nu va fi linişte, conducerea muncind pentru a întări lotul de jucători. Din lotul actual, Cristi Matei, Obadă, Moţ şi Filimon se află sub contract iar Pînzaru, Ignat şi Tacot vor semna prelungirea înţelegerilor, cel de-al doilea urmând să rămână antrenorul principal şi în sezonul viitor. La jumătatea lunii august, Autobergamo Deva, în colaborare cu Primăria Deva, va organiza a doua ediţie a „Cupei Dacica”, la care se doreşte invitarea a unor formaţii din străinătate. „Am discutat cu cineva din cadrul Federaţiei Române de Fotbal pentru a ne sprijini să aducem la această competiţie câştigătoare de cupe din alte ţări. Sperăm să reuşim acest lucru pentru a fi un turneu foarte interesant”, a mai spus finanţatorul alb-vişiniilor. Sezonul  2016-2017 al Ligii I de futsal va debuta la începutul lunii septembrie iar o săptămână mai devreme va avea loc Supercupa României. Autobergamo deţine ultimele două trofee din această competiţie şi va încerca să-l cucerească pe al treilea, urmând să înfrunte campioana României, una din echipele City’us Tg. Mureş sau Informatica Timişoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare