Aurul Brad a pierdut la debutul în campionat

Formația din Brad, revenită după mulți ani în Liga a III-a de fotbal, a avut ghinion la tragerea la sorți și a disputat primul joc din campionat pe teren propriu, în com­pa­nia formației CSM Reșița, una dintre pre­ten­dentele la promovare, echipă care a efec­tuat multe achiziții în perioada de trans­ferări și cu Dan Alexa pe banca teh­nică.

Omul meciului
Echilibrul de pe tabelă a fost timp de aproa­pe 80 de minute, echipă gazdă con­dusă de reputatul tehnician Ioan Petcu fiind o nucă tare pentru oaspeți. Victoria echipei din Reșița a fost adusă de Mediop, cel care a fost motorul formației pregătite de Dan Alexa.
În prima parte a jocului de la Brad, am notat ocaziile reșițenilor: Matiș a trimis de la 25 de metri pe lângă poartă un balon ricoșat din duelul Mediop – Șoit, șutul lui Cionac după o lovitură liberă indirectă de la 6 m (!!) respins greu din fața porții și apoi mingea expediată de Mediop de la 30 de metri care a trecut puțin peste trans­ver­sală.
Prima acțiune a celor de la Aurul Brad am consemnat-o a în min. 16, o centrare a lui Miclean, balonul fiind reținut cu siguranță de portarul Micu. Oaspeții au reluat ata­curile, Mediop a greșit preluarea în careul mic și tot el a cerut penalty în min. 19, la un duel cu Miclean, însă a căzut mult prea ușor și centralul a lăsat jocul să curgă. Cea mai clară șansă de gol a Reșiței a venit în min. 22, când la o altă „indirectă”, de data aceas­ta de la 17 metri, Drăghiceanu a șutat pe jos, balonul a fost deviat și Raț a avut un reflex salvator, a trimis în corner.
Până la pauză, brădeni au reușit să în­chidă spațiile de manevră ale CSM-ului din Reșița, formația oaspete având multe ocazii de a marca: Matiș, singur în poziție cen­trală la 14 metri de poartă a trimis defectuos mult peste, Velcotă a prins un șut frumos de la 25 de metri puțin pe lângă vinclu, iar același Matiș a reluat foarte slab cu capul din 6 metri centrarea bună a lui Mediop, direct în brațele lui Raț.
Finalul reprizei le-a aparținut gazde­lor. Mai întâi, o combinație Danciu – Tecsi – Leucean dar ultimul nu a avut puterea necesară să finalizeze, pentru ca în min. 44 să consemnăm cea mai mare ocazie a partidei: Leucean l-a găsit cu o pasă per­fectă în adâncime pe Jorza, acesta a pă­truns singur în careu, dar Micu l-a blocat perfect la 10 metri de poartă, evitând un gol care putea schimba soarta partidei.
Repriza secundă a fost mai echilibrată, cu faze alternând mai des la ambele porți. Raț a fost nevoit să intervină salvator la câteva acțiuni reșițene, Tecsi a avut o acțiune individuală dar șutul său a fost deviat în corner, tot el din 6 metri dar nu a reușit să reia în poartă, pentru ca în min. 57 șutul său de la 22 de metri să fie parat de Micu.
Mediop, insistent la fiecare acțiune în ca­reul brădean, și,fără îndoială, omul me­ciu­lui, a reușit să înscrie primul gol în min. 82 , practic împingând balonul în plasa porții lui Raț.Gazdele au avut șansa de a egala în min. 88, dar șutul lui Leaha din 16 metri a fost respins de portarul Micu, pentru ca un minut mai târziu șutul lui Tecsi să fie blocat și portarul reșițean a prins balonul.

Rezultatul nu reflectă jocul
În prelungiri partidei, Mediop a mai marcat o dată, după centrarea lui Fota, la un contraatac purtat în doi, stabilind astfel scorul final.
ASA Aurul: Raț – Lazăr (75 I. Filipaș), Șoit, Deak (30 Lup), Miclean – Leucean, Danciu, Leaha, Pașca – Jorza (66 Ursu), Tecsi. Antrenor, Ioan Petcu.
Imediat după joc , antrenorul Ioan Petrcu a declarat: „A fost rezultatul unei presiuni exercitate de adversari, prin numărul mare de cornere care au fost. Din nefericire, în min. 80, la cornerul acela nu am reușit să ne concentrăm ca la toate celelalte și mingea a căzut în centrul careului, după care Mediop a rămas singur cu poarta goa­lă. Păcat că după cele 80 de minute jucate la același nivel cu o echipă care are jucători de valoare și obiectiv mai îndrăzneț decât al nostru nu am reușit să și marcăm. Vă adu­ceți aminte, la sfârșitul primei reprize am avut ocazie singur cu portarul, dacă reușeam să marcăm atunci altfel abordam și repriza a doua. Una peste alta sunt mul­țumit de joc. Sigur că rezultatul nu reflectă realitatea, 2 – 0 mi se pare prea mult față de ceea ce s-a întâmplat pe teren. Ăsta e fotbalul, se joacă pe goluri și pot să închei cu felicitări pentru echipa adversă, care este într-adevăr una destul de echilibrată în toate compartimentele.”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.