Sport

Aur „murdar” şi favorite tari

Ciprian Marinuţ

Finalista ediţiei de anul trecut a Cupei României, etapa judeţeană, Aurul Certej (Liga a IV-a), a fost „călcată în picioare” de Dacia Boşorod (Liga a V-a), scor 6-0, ieri, într-o partidă contând pentru etapa sferturilor de finală. În schimb, celelalte trei dintre favorite, Aurul Brad, Univ. Petroşani şi Metalul Crişcior, şi-au respectat statutul şi s-au calificat în semifinale.

Au jucat cu juniorii

Programarea meciului la mijlocul săptămânii a ştirbit strălucirea Aurul(ui). Cu o echipă alcătuită din juniori, formaţia din Certej a fost victimă sigură în faţa ambiţioasei trupe din Liga a V-a, Dacia Boşorod, şi a pierdut cu scorul de 0-6. „Titularii au lipsit de la meci pentru că erau la serviciu. Ne pare rău că am ratat calificarea, dar asta este situaţia la clubul nostru. Nu avem ce face, mergem înainte aşa cum se poate”, a spus, după meci, Nicolae Halga, antrenorul echipei Aurul Certej. Dacia Boşorod devine astfel singura formaţiei din Liga a V-a calificată în etapa semifinalelor.

Legea favoritelor

În celelalte trei partide din sferturile de finală desfăşurate ieri favoritele au fost la putere şi s-au calificat în grup în semifinale. Deţinătoarea trofeului, Aurul Brad, s-a impus fără emoţii, scor 4-0, în meciul din deplasare cu Dacia 2010 Orăştie, în unicul meci cu echipe numai din Liga a IV-a. În duelurile dintre formaţii din eşaloane diferite, câştig de cauză au avut cei din Liga a IV-a. Astfel, Unirea Veţel (Liga 5) a pierdut pe teren propriu meciul cu Metalul Crişcior (Liga 4) cu scorul de 0-2, iar Măgura Pui (Liga 5) a fost învinsă, acasă, de Universitatea Petroşani (Liga 4), cu acelaşi scor 0-2.
Tot ieri, s-a disputat şi partida restanţă din Liga a IV-a, Inter Petrila – Zarandul Crişcior, meciul încheindu-se cu scorul de  3-1 pentru gazde.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.