Au venit banii pentru fermieri

Sorina Popa

Pentru prima dată de când funcţionează, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara a plătit fermierii cu o jumătate de an înainte.

Potrivit directorului APIA Hunedoara, 20.573 de fermieri hunedoreni, din cei 23.000 care au depus cereri pentru subvenţii, vor intra în posesia banilor până la sfârşitul acestui an, în condiţiile în care termenul era în iunie 2012. „Este primul an când fermierii primesc subvenţia în acelaşi an în care depun şi cererea pentru plată. Banii vor ajunge în conturile între Crăciun şi Anul Nou”, a declarat Veronica Borungel (foto), directorul APIA Hunedoara.
Pe de altă parte, reprezentanţii APIA Hunedoara îi informează pe beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare (PNCD) în sectorul zootehnic, pentru anul în curs, la bovine şi ovine-caprine, că eliberează adeverinţe pentru cei care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente, de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia. „Creditele oferă producătorilor agricoli posibilitatea utilizării de resurse financiare, necesare activităţilor curente, până la efectuarea, de către APIA, a plăţii primei pe cap de animal la care sunt îndreptăţiţi potrivit legii. Valoarea creditului este de până la 90 la sută din valoarea sumei calculate, conform unei adeverinţe eliberate de Agenţie“, a adăugat Veronica Borungel.

2 comentarii la „Au venit banii pentru fermieri

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.