Au venit banii pentru Colegiului Naţional din Haþeg

9 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Primăria Haţeg a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea şi dotarea spaţiilor de învăţământ din corpurile C şi D şi baza sportivă a Colegiului Naţional I. C. Brătianu”.

Aproape un milion de euro

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 4,07 milioane lei şi o valoare aproximativă a finanţării nerambursabile de 2,74 milioane lei. El vizează îmbunătăţirea condiţiilor din cadrul Colegiului Naţional I. C. Brătianu din Haţeg, precum şi dotarea cu echipamente didactice moderne şi tehnică de calcul. Astfel, prin implementarea proiectului se doreşte creşterea numărul de elevi ai colegiului sau mărirea numărului celor care urmează o facultate du pă terminarea liceului.

„Pentru noi, contează orice bănuţ atras la bugetul local şi considerăm că finanţarea proiectului depus de Primăria Haţeg este şi o recunoaştere a valorii Colegiului Naţional din oraşul nostru. Perioada de implementare a proiectului este de nouă luni, ceea ce înseamnă că doar de anul viitor, elevii se vor bucura de efectele proiectului finanţat de UE”, declară primarul Nicolae Timiş.

Pentru a recondiţiona întregul colegiu, administraţia locală din Haţeg a mai depus un proiect, la Ministerul Educaţiei, profitând de oportunitatea oferită de guvern prin care vor fi alocate sume importante de bani, de la bugetul de stat, pentru liceele care funcţionează de 100 de ani. Or, în acest an, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” împlineşte 100 de ani de când şi-a deschis porţile pentru elevii din Ţara Haţegului.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Cum funcţionează un oraş

Se spune că un bun exemplu este comparaţia. În 1995, eram în vizită la postul regional de televiziune BBC South...

Pe primarul din Bucureşci nu-l descurajează vremurile grele

Comună bogată, comună săracă. Aşa s-ar putea numi Bucureşcii Bradului. E bogată în locuri de o frumuseţe aparte, oameni harnici...

Adversari accesibili în Cupă

Două dintre cele trei echipe hunedorene calificate în etapa a III-a a Cupei României vor întâlni adversare accesibile, iar una...

Închide