Au uitat să-şi mai ridice carnetele de muncă

Peste 13.500 de oameni nu şi-au ridicat carnetele de muncă de la sediile Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, cu toate că ar fi trebuit să facă acest lucru încă de acum cinci ani, relevă datele statistice ale instituţiei.
Potrivit conducerii ITM Hunedoara, o parte dintre cei care ar fi trebuit să-şi ridice carnetele de muncă sunt persoane care ar putea să se afle la lucru în străinătate, iar alţii nu ar fi interesaţi sau nu ar cunoaşte că trebuie să intre în posesia acestor documente utile pentru calculul vechimii în muncă.
„Sunt peste 13.000 de carnete de muncă neridicate, din care 1.704 sunt neînchise din lipsa documentelor justificative. (…) Sunt destul de puţini cei care vin acum. Probabil că odată cu apropierea vârstei de pensionare, ne vor căuta mai mulţi şi le vor ridica. Eu le recomand să le ridice din timp, să le aibă acasă“, a declarat Adrian Bozdog, inspectorul şef al ITM Hunedoara. Carnetele de muncă pot fi găsite la sediile ITM Hunedoara din oraşele Deva, Hunedoara, Orăştie, Brad, Haţeg şi Petroşani. Ele ar fi trebuit ridicate de titulari de la arhiva ITM începând cu 1 ianuarie 2011. (Sorin Blada, Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.