Actualitate

Au ţepuit băncile cu adeverinţe false

Livia Botici

Falsificau adeverinţe de salariu şi obţineau credite de la bănci. După un an de asemenea ţepe, 30 de hunedoreni au fost depistaţi de poliţie, şi riscă să stea mulţi ani după gratii.

Acte false, pe bandă rulantă

Ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului, au finalizat cercetările într-un dosar în care, 30 de persoane din Valea Jiului au obţinut credite de la societăţi bancare, folosind acte false. Potrivit anchetatorilor, totul a început în vara anului 2007, când, contabila unei firme din Aninoasa a descoperit un mod uşor, dar riscant şi ilegal, de a-şi mări bugetul personal. Se pare că, femeia de 51 de ani, a convins rând pe rând, mai multe persoane, să scoată bani din bănci, ea întocmindu-le acestora adeverinţe de salariu false, pe firma la care era contabilă. În adeverinţe erau trecute salarii suficient de mari, pentru ca banca să ofere clienţilor suma maximă admisă, în cazul unor credite de nevoi personale.

Prejudiciu de 350.000 euro

Din banii primiţi, sub formă de credit, de persoanele cărora le fabricase adeverinţe de salariu, contabila avea jumătate. Toată ”afacerea” falsificatorilor s-a năruit în momentul în care banii s-au terminat şi aceştia nu au mai putut plăti ratele lunare. Atunci, banca păgubită a contactat firma din Aninoasa, pentru a-i transmite că angajaţii săi nu şi-au plătit ratele. Firma a descoperit că acei indivizi nu sunt angajaţii săi, iar singura care deţinea ştampila societăţii pentru a falsifica acte, era contabila. „Prejudiciul adus băncii este aproximativ 350.000 euro. Învinuiţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi complicitate la înşelăciune. Dosarul penal a fost înaintat spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara”, ne-a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura