Au strălucit la Cupa Campionilor

22 septembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

11 x 1 heian devaaCiprian Marinuţ

Karatiştii de la Heian Deva au cucerit nouă medalii de aur şi una de bronz la Cupa Campionilor Europeni, competiţie internaţională de anvergură desfăşurată în weekend, la Cluj-Napoca, în organizarea Federaţiei Române  de Karate WKC. Sportivii antrenaţi de Marius Biji au avut cele mai valoroase rezultate dintre toate cluburile din judeţ prezente la întrecere.

Nouă sportivi, zece medalii
Tradiţia performanţelor de top este păstrată în actualitate de karatiştii de la Heian Deva şi în sezonul competiţional de toamnă. Ca dovadă, şapte dintre cei nouă karatişti ai clubului participanţi la ediţia 2014 a „Cupei Campionilor Europeni” au reuşit să urce pe podiumul de premiere al competiţiei, cucerind în total zece medalii.
Trei dintre cei şapte medaliaţi au avut rezultate perfecte, obţinând medalii de aur în ambele probe la care au participat. Senioara Andra Daniliuc şi-a respectat cartea de vizită de multiplă medaliată continentală şi mondială şi a triumfat atât în proba de kata feminin, cât şi în proba „Best of the best” (cei mai buni dintre cei buni), la care au luat parte toate campioanele din competiţia feminină de la cadete, la senioare. Rezultate perfecte au avut şi liderii generaţiei tinere, Diana Tatoiu şi Victor Kuţaba, care au concurat la categoria 11-12 ani. Cei doi s-au impus atât în competiţia de kata (luptă cu un adversar imaginar n.r.), cât şi în cea de kumite (luptă cu un adversar real n.r.), fiind astfel cei mai buni de la categoria lor. Specializarea pe kata a sportivilor de la Heian Deva a fost încă o dată confirmată de medaliile de aur cucerite la această probă, la feminin de Carmen Tatoiu (9-10 ani), Diana Josan (13-14 ani) şi Leeloo Miţă (9-10 ani). Raul Vîlcu a cucerit o medalie de bronz în proba de kumite a categoriei 7-8 ani şi completat colecţia de medalii a clubului Heian la această competiţie. Rezultate promiţătoare au avut şi Cristina Josan (9-10 ani) clasată pe locul cinci atât la kata, cât şi la kumite şi Denisa Pădurean (11-12 ani) care s-a situat pe locul patru în proba de kata. „Rezultatele sunt excepţionale pentru acest început de sezon competiţional, ţinând cont că la competiţie au participat sportivi din 12 ţări. Performanţele ne motivează şi ne obligă să fim şi mai buni la următoarele competiţii”, a spus sensei Marius Biji, preşedintele clubului Heian Deva. La competiţia de la Cluj-Napoca au participat peste 400 de sportivi, de la 53 de cluburi din 12 ţări.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Greţuri matinale la serviciul de taxe şi impozite locale

Mulţi contribuabili din „capitala” Văii Jiului sunt nemulţumiţi de modul cum sunt trataţi de către o parte a angajaţilor Serviciului...

Bursa Locurilor de Muncă Pentru Absolvenţi

A.J.O.F.M Hunedoara organizează vineri, 26 septembrie 2014, Bursa Locurilor de Muncă Pentru Absolvenţi, eveniment marcat la nivel naţional. Acţiunea se...

Bulina neagră, 23.09.2014

Ioan MureŞan, fost şef al DIICOT Alba Pentru că nu a reuşit să treacă de examenul organizat de Uniunea Naţională...

Închide