Sport

Au „sorbit” Dunărea şi au devenit lideri

11 x 1 ignat autobergamoCiprian Marinuţ

Autobergamo Deva a trăit periculos în meciul din deplasare cu Dunărea Călăraşi, dar până la urmă a fost pe val şi a triumfat cu 3-1 (1-1), instalându-se în fotoliul de lideră al Ligii I de futsal, cu punctaj perfect. Trupa antrenată de Florin Ignat a fost condusă cu 1-0 timp de 10 minute în prima repriză, dar a făcut risipă de efort şi a marcat golurile victoriei în ultimele trei minute de joc.

Sală incomodă, arbitraj ostil
Reunită în formulă completă după întoarcerea celor cinci internaţionali care au făcut parte din lotul echipei naţionale la barajul cu Ungaria, Autobergamo a trecut cu brio testul „Dunării”. Echipa patronată de Dorin Popa a început cu trac meciul de la Călăraşi, însă pe parcursul meciului jucătorii deţinătoarei Supercupei României au evoluat din ce în ce mai bine şi au reuşit să câştige. Startul mai lent a fost provocat de suprafaţa de joc din sala de la Dunăre, care e una mai moale şi mai lentă şi e cam incomodă pentru cei de la Autobergamo. Profitând de „pârjolirea sălii”, Dunărea, care îi are în lot pe foştii jucători ai FC CIP, Tomescu şi Şotârcă, a deschis scorul în minutul cinci. Movileanu a reuşit o execuţie superbă din vole şi l-a lăsat fără replică pe portarul de rezervă al naţionalei, Toniţa. Treptat-treptat, Autobergamo s-a acomodat cu condiţiile de joc şi a început să facă legea pe teren. Eforturile devenilor au fost răsplătite prima dată în minutul 15, când Cristi Matei a finalizat un corner executat cu schemă şi a egalat, 1-1, scor ce s-a menţinut şi la pauză. Ambele echipe au căutat să dea lovitura după pauză, astfel că s-a jucat cu garda jos, iar ocaziile au alternat la ambele porţi. Până la urmă, în ultimele trei minute de joc, balanţa s-a înclinat în favoarea formaţiei din Deva. Eroul celor de la Autobergamo a fost internaţionalul din Republica Moldova, Cristian Obadă, care a reuşit o dublă, în minutele 38 şi 39. „A fost un meci mai greu decât o arată scorul, în care marea problemă a echipei noastre a fost suprafaţa de joc, pe care băieţii o compară cu macadamul. Important e că am câştigat, mai ales că arbitrajul a fost slab, Gherman şi Capţan refuzându-ne două penaltiuri clare la faulturi asupra lui Pânzaru. Victoria are şi alte costuri, întrucât Pânzaru şi Cristi Matei acuză şi unele accidentări, dar sper să se recupereze până la meciul viitor”, a afirmat Dorin Popa, finanţatorul echipei Autobergamo Deva. În urma acestei victorii, a treia din tot atâtea meciuri disputate, Autobergamo are punctaj maxim şi a urcat pe treapta întâi a clasamentului, având golaveraj mai bun decât alte două echipe cu nouă puncte. Etapa viitoare, a V-a, Autobergamo va juca, pe teren propriu, duminică, de la ora 18.00, cu Spicom Sfântu Gheorghe, ocupanta locului secund.
Dunărea: Moldovanu – Movileanu, Plugaru, Şotârcă, Tomescu – Cinaru, Vârlan, Tarţa, Kostic, Şerban, Rotaru. Antrenor – Marian Şotârcă.
Autobergamo: Toniţa – Ignat, Cr. Matei, Pânzaru, Tacot – Obadă, Moţ, Manya, Moldoveanu, Macingo, Drăgoiu. Antrenor – Florin Ignat.
Arbitri: Gabriel Gherman (Bucureşti), Sebastian Capţan (Galaţi); Observator – Daniel Badea (Bucureşti).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura