Politica si administratie

Au recunoscut, pandemia de Covid este istorie!

Preşedintele american Joe Biden a declarat că pandemia de COVID-19 s-a „terminat”. „Pandemia s-a termi­nat, mai avem o problemă cu COVID-19, mai avem multă muncă în acest do­sar, dar pandemia s-a încheiat”, a de­clarat liderul de la Casa Albă. „Dacă te uiţi în jur, nimeni nu poartă mască şi toată lumea arată destul de bine”, a afirmat el. „Deci cred că este pe cale să se schimbe”, a mai spus Joe Biden.
„Omenirea nu s-a aflat mai niciodată într-o poziţie atât de bună pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19 care a dus la moartea a milioane de persoane începând cu sfârşitul anului 2019”, a afirmat recent directorul ge­ne­ral al Organizaţiei Mondiale a Sănă­tăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.
„Săptămâna trecută, numărul de­ce­selor săptămânale asociate COVID-19 a scăzut la cel mai mic nivel din martie 2020. Nu am mai fost niciodată într-o poziţie mai bună pentru a încheia pan­demia”, a spus Tedros cu prilejul unei conferinţe de presă.
Ieri, în județ au fost înregistrate 54 de noi îmbolnăviri de coronavirus, inci­den­ța fiind de 1,44 la mia de locuitori.