Comunitate

Au protestat, să vedem ce au rezolvat

Adriana Năstase

Sindicaliștii din poliție și peni­ten­ciare au protestat ieri în fața Guver­nului, apoi s-au deplasat în marș spre sediile partidelor PNL și PSD. Aceș­tia cer salarii mai mari, dar și acor­darea salariilor restante.

Praf în ochi
„Salariații din Ministrul Muncii a primit delegația protestatarilor și a con­siderat că solicitările sunt per­ti­nente. În aceste condiții o delegație, for­mată din liderii federațiilor parti­ci­pante la protest, a fost invitată să par­ticipe la ședința de Guvern”, a anunțat Nicolae Grosu, președintele Sindica­tului „Vulturul” de la Penitenciarul Deva-Bârcea Mare.
„Poliția și penitenciarele acuză clasa politică că, deși există bani pentru acordarea cel puțin a unei tranșe sa­lariale din cele două restante, orgoliul și fuga acerbă după populism de­șăn­țat îi determină pe factorii de decizie din cele două partide politice să acor­de polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare doar „un praf în ochi”, în timp ce salariile altor bugetari sunt, de doi ani, pe grila de salarizare ma­ximă.
Suma de bani acordată polițiștilor, militarilor și polițiștilor de peniten­ciare de către Guvernul României nu acoperă creșterea prețurilor la prin­cipalele alimente, inflația și facturile la energie electrică și la gaze naturale. Salariul unui polițist a devenit nea­tractiv, fiind egal cu salariul unui mun­citor necalificat din construcții, si­tua­ție care va conduce la deprofesio­na­li­zarea poliției, penitenciarelor și a ce­lorlalte structuri de forță ale statului, iar decontarea acestor măsuri dezo­no­rante ale PNL și PSD vor fi sup­or­tate tot de cetățeanul victimă a in­fractorilor.”